Вхід | Реєстрація

Голосуй, не голосуй, а буде, як сказав Копелець

Голосуй, не голосуй, а буде, як сказав Копелець

Саме під таким девізом пройшло засідання депутатської комісії Кобеляцької міської ради. На ньому, зокрема, розглядали питання організації безкоштовного автобусного перевезення пенсіонерів, які живуть у громаді.

Про перипетії засідання депутатської комісії з питань містобудування, архітектури, житлово‑комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва редакцію повідомили депутати міськради від партії «Слуга народу» Роман Василенко та Василь Кіптілий. На підтвердження правдивості своїх слів Василенко надав аудіозапис дискусії, що виникла під час зібрання.

Роман пояснив:

— Ми чітко розуміємо, що наші слова та пропозиції будуть перекручені в газеті, яка підконтрольна особисто міському голові Олександру Копельцю. І нас, «непозвоночних» депутатів, робитимуть «ворогами народу». Але народ має знати справжню правду, а не те, що розкаже Копелець. Тим більше, що під час комісії розглядали дуже актуальне, навіть болюче питання щодо безкоштовного перевезення пенсіонерів, які живуть на території громади. Нам запропонували проголосувати за те, щоб пенсіонерів возили автобуси, призначені для довезення дітей до навчальних закладів. Ми — не проти, але лише в межах законодавства.

Василь Кіптілий сказав:

— Копелець пропонує, щоб шкільні автобуси, привізши школярів, їхали в інший рейс, потім поверталися і розвозили діток по домівках. Ми, як депутати, одразу запропонували надати документи, що засвідчать законність таких дій. Адже, по-перше, такі маршрути можуть не погодити працівники поліції. По-друге, в разі, якщо, не дай Боже, станеться якась надзвичайна подія, то міський голова ніякої відповідальності не понесе. Скаже, що то сесія проголосувала. А нестимуть відповідальність водій автобуса і керівник відділу освіти. Тому ми запропонували довивчити питання, підготувати документи, а потім виносити його на розгляд депутатів. Більше того, ми пропонували перепрофілювати шкільні автобуси, автобус сектору культури і зробити їх призначенням виключно перевезення пенсіонерів. Ми розуміємо, що найбільш соціально незахищених людей потрібно підтримати, дати їм можливість безкоштовно їздити в Кобеляки, але в законний спосіб і нікого «не підставляючи».

Врешті-решт, депутати, які входять до складу комісії, не проголосували за те, щоб винеси питання про перевезення пенсіонерів шкільними автобусами на розгляд сесії. Тоді міський голова заявив, що, незважаючи на волю міських обранців, внесе питання в порядок денний. На що члени комісії запропонували Копельцеві взагалі «розігнати» цю комісію, а то й усіх депутатів, і приймати рішення одноосібно.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2021, 17:15 | Кобеляки | Суспільство


1. Олексій / 25 березня 2021, 17:56
Хтось явно хоче свого перевізника вмостити?)))
2. Ltava / 25 березня 2021, 18:02
Возити шкільними автобусами громадян (пенсіонерів чи ні) повна дурня не тільки з законодавчої, фінансової а із безпекової та гігієнічної точки зору!!! Можна і молоковозом каналізацію викачувати але то вже на любителя))) Молоко буде пахнути спицефічно)))
3. FreemEn / 25 березня 2021, 19:07
Такий собі максимально «хазяйствєнний» підхід. Треба возити пенсіонерів - які питання, є ж шкільні автобуси.. А той факт, що це прямо заборонено нормативно-правовими актами, то таке.. Взагалі то перевезення пасажирів на маршрутах означає проведення конкурсів, договори з перевізниками, компенсації квитків з бюджету і таке інше .. Мер майстер вирішення складних нагальних питань простими рішеннями) за це його можна і номінувати якоюсь премією! А вдруг ШО завжди можна знайти винуватого у проколі, якусь комісію, Зе, конкретного депутата, або ж «проіски врагів» чи бюрократичні перепони. Взагалі у САнсан один лозунг : «Прості рішення складних питань»)
4. Олексій / 25 березня 2021, 19:11
Лтава, ви вважаєте що у школярів і пенсіонерів якісь різні безпекові норми чи може ви боїтеся що школярі пенсіонерами провоняються?)...
А повна дурня це ганяти пустий автобус бюджетним коштом.
5. Ltava / 25 березня 2021, 19:21
4.Олексій
« що школярі пенсіонерами провоняються?)...»


Це ви сказали)))) Я вважаю нічого взагалі їм у школи ходити, грамотєї)))) Зразу на базар))) Бо якщо не здатні забезпечити підвезення пенсіонерів то і школярів не треба))) А ще в школах можна їдальні для населення повідкривати))) А в детсадках гуртожитки для турків)))
6. Олексій / 25 березня 2021, 19:33
5.Ltava
«в детсадках гуртожитки для турків)))»

Колоритних турків на дитячих стільчиках і за дитячими столиками в антуражі дитячого садочка було б цікаво побачити))))
7. Fuks / 25 березня 2021, 20:27
Маразм мера кріпне.шкільні автобуси були придбані для цільового призначення -перевезення учнів,плюс санітарні норми,і т д.Ну Саничу правила не писані.Скоро Санич учнів з громади звезе раз на тиждень в клуб і буде їм читать уроки. А якже грошей в бюджеті нема.вчителів нізащо утримувать..Котимось,котимось з деревяним головою колгоспу...
8. Ltava / 25 березня 2021, 20:57
7.Fuks
«Котимось,котимось з деревяним головою колгоспу...»


Ви вірите що Олексію це дійде?)))
9. КАМаз / 25 березня 2021, 22:25
8.Ltava
«Ви вірите що Олексію це дійде?)))
»

Олексію не дійде, бо мислить він як і пахан.
10. Ltava / 26 березня 2021, 05:39
9.КАМаз
«бо мислить він як і пахан.»


Точніше - тим же місцем))))
11. Ltava / 26 березня 2021, 12:41
12. Випадковий / 26 березня 2021, 20:20
Проголосували дружньо, а перед тим прибрали з залу журналістів. Мовляв, карантин, а насправді дерибан землі.
13. SerSergeevich / 27 березня 2021, 09:15
12.Випадковий
«Проголосували дружньо, а перед тим прибрали з залу журналістів»

І хтось хоче сказати, що існує якась примарна опозиція в Кобеляцькій міській раді? Запропонувала провести закрите засідання саничу та проститутка Тамилка. А оскільки прибрали всіх представників преси, сесія вийшла таємна.
14. Випадковий / 28 березня 2021, 11:30
Вцілому)No1 Про проведення закритого засідання сьомої сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання.РІШЕННЯ ПРИЙНЯТОЗА = 18, ПРОТИ = 4, УТРИМАЛИСЬ = 1, НЕ ГОЛОСУВАЛИ = 2, ВІДСУТНІХ = 2
Полтавська обласна організація ПП "Довіра"Копелець О.О.- За Мельник А.І.- За Слав’янський О.В.- За Татарко О.О.- За Фещенко В.В.- За Голтвянський П.С.- За Полтавська обласна організація ВО "Батьківщина"Жуков В.В.- За Рафальський В.О.- За Ялова А.С.- За Ясинська Н.А.- За
Полтавська обласна організація ПП "За майбутнє"Крайнюк Н.В.- За Кривуля А.А.- За Омеляненко В.М.- За Шевченко Т.В.- За
Кобеляцька районна організація ПП "Рідне місто"Таранушич А.О.- Проти Проценко І.А.- Проти Андрієнко М.І.- Відсутній
Полтавська обласна організація ПП "Слуга народу"Василенко Р.В.- Утримався Горбенко О.Г.- За Гординська Т.В.- Не голосував Кіптілий В.А.- Не голосував Ященко М.І.- Відсутній
Полтавська регіональна організація ПП "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"Попик М.С.- Проти Немудрий В.М.- Проти
Полтавська обласна організація ПП "Наш край"Гречаний В.А.- За Копелець О.О.- За Фесюра В.О.- За.Як Вам, виборці, результати голосування?
15. Fuks / 28 березня 2021, 12:34
Ну і як оце? 3,14дари Жуков з шайкою Юлькиною,прости тут ка Тамілка таки лягли під Санича. А як клялися,як клялися за народ...Да своя сорочка ближче до тіла чи до діла..Мабуть громаді треба ініціювати розпуск депутатів.Все одно вони нічого не роблять,лиш свої питання вирішуютьМародери.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації