Вхід | Реєстрація

27 березня – Міжнародний день театру

27 березня – Міжнародний день театру

Шекспір сказав: 
“Світ – театр і ми всі в ньому актори”.
А Сковорода ще доповнив:
“І кожен грає ту роль, на яку його поставили»

Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня з 1962 року. Він був заснований у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО. Слово “театр” походить від грецького «theatron», і означає місце для видовищ, а також місце, призначене для показу драматичних творів мистецтва перед публікою.

Перші театри з’явились в Греції, згодом в Китаї, Індії, а в X столітті зароджується Європейський театр. Саме у Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм. В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах. Перший стаціонарний театр був відкритий у Львові в 1795 році.

Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності. Театр має важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

Дитячий театр «Котигорошко» Кобеляцького БДЮТ під керівництвом Олени Білаш уже майже 10 років радує своїх глядачів чудовими, захоплюючими виступами. Це вистави, мюзикли, казки та індивідуальні номери. Кожен маленький актор зростає тут професійно і стає більш впевненішим та розкутим на сцені. Акторська майстерність, правильна вимова, хода, міміка і жести, авансцена, головні і другорядні ролі – з усіма цими поняттями знайомляться «котигорошки» на заняттях гуртка.

За 2020-2021 н.р. молодша група «котигорошків» уже представила свої вистави – «Пригоди Колобка» та «Рукавичку». Старші гуртківці на разі готують уривок з п’єси «Сватання на Гончарівці». Через те, що діють карантинні обмеження, діти беруть участь лише у дистанційних конкурсах і приємно, що здобувають перемоги.

Традиційно, на початку березня діти взяли участь у Обласному огляді-конкурсі дитячих театральних колективів «Браво», який щороку проводить Полтавський обласний центр естетичного виховання.

В Україні з нагоди Міжнародного дня театру зазвичай проводяться фестивалі, артистам вручають нагороди та державні звання, а глядачі йдуть на прем’єри вистав. Напередодні свята хочеться відмітити найактивніших «котигорошків», а це Аня Бублій, Алінка Киценко, Платон Мельник, Антон Шпирка, Ілля Білаш, Сергій Кущ, Ілля Гущенко, Сергій Лях, Максим Білаш, Арсен Зінченко, Аня Савенко та Оля Глинська.

Бажаємо вихованцям театрального гуртка «Котигорошко» цікавих і вдалих ролей, творчого розвитку, голосних оплесків та гучного «Браво!». Зі святом усіх, хто дотичний до слова «Театр»!


Автор: Каріна Долгова, гурток «Журналістика» Кобеляцький БДЮТ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2021, 15:23 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації