Вхід | Реєстрація

Компроміс, як перемога здорового глузду

Компроміс, як перемога здорового глузду

На «закритій» від усіх, окрім депутатів міськради, сесії було прийняте одне досить важливе для життя громади рішення. Мова — про запровадження автобусних маршрутів між Кобеляками та найбільш віддаленими населеними пунктами громади.

Це питання було внесене на розгляд сьомої сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання, яка відбулася 26 березня 2021 року, та одноголосно підтримане депутатським корпусом.

Але цьому передувала досить бурхлива дискусія під час засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури, житлово–комунального господарства, промисловості. Про хід депутатського зібрання ми повідомляли в статті «Голосуй, не голосуй, а буде, як сказав Копелець».

Як стало відомо зі слів депутатів, які ще не втратили зв’язок із реальністю і засобами масової інформації, на сесії було прийняте компромісне рішення щодо запровадження на території громади нових автобусних маршрутів для безкоштовного перевезення жителів.

Нагадаємо, що міський голова Олександр Копелець пропонував «перепрофілювати» для цього існуючі автобуси для перевезення школярів. Депутати опонували йому, доводячи, що це може бути порушенням закону. Адже ці автобуси були придбані за державні кошти і мали однозначне цільове призначення. А за нецільове використання майна, отже й коштів, можна «нарватися» на кримінальну відповідальність.

У результаті, на сесії прозвучала пропозиція поставити на маршрути автобус сектору культури та незадіяний для перевезення школярів транспортний засіб з Вільховатки. За це й проголосували.

А вже 29 березня на офіційному сайті Кобеляцької громади було оприлюднене повідомлення наступного змісту:

«Всього заплановано п’ять маршрутів. Три — до села Придніпрянське та два — Світлогірський напрямок.
Транспортні засоби уже невдовзі виїдуть в рейси, спершу — у тестовому режимі, щоб остаточно прорахувати відстань, час, кількість палива, розхідні матеріали та оплату праці, як мінімум, кількох працівників. Наголошуємо, проїзд буде безкоштовним. Всі витрати будуть з бюджету громади».
Поки що планується запустити автобуси один раз на тиждень, але в планах Олександра Копельця — придбання ще двох автобусів, які також будуть використовуватися для пасажирських перевезень.
Знайомимо вас із автобусними маршрутами загального користування на Придніпрянський напрямок:

  • Маршрут № 1: Придніпрянське — Орлик — Василівка — Кобеляки і у зворотному напрямку. Відстань у два напрямки — 116,8 км.
  • Маршрут № 2: Придніпрянське — Орлик — Шевченки — Вільховатка — Лівобережна Сокілка — Кобеляки і у зворотному напрямку. Відстань складає 127,6 км.
  • Маршрут № 3: Придніпрянське — Орлик — Дашківка — Василівка — Красне — Бродщина — Іванівка — Канави — Сухинівка — Кобеляки і у зворотному напрямку. Відстань — 225,4 км.
  • Автобусні маршрути на Світлогірський напрямок:
  • Маршрут № 4: Світлогірське — Кишеньки — Брачківка — Просяниківка — Озера — Пилипенки — Коваленківка — Вібли — Шенгури — Сухе — Лебедине — Кобеляки і у зворотному напрямку. Відстань — 100,6 км.
  • Маршрут № 5: Світлогірське — Кишеньки — Брачківка — Просяниківка — Морози — Лучки — Правобережна Сокілка — Перегонівка — Гарбузівка — Кобеляки і у зворотному напрямку. Відстань складає 100, 8 км.

Остаточний графік за вказаними маршрутами буде оприлюднений додатково.

Коли і за які кошти будуть придбані нові автобуси, поки що невідомо. Не вказують представники міської влади і дату, коли розпочнеться безкоштовне перевезення жителів громади. Та можна сподіватися, що «невдовзі» не надто затягнеться в часі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2021, 10:30 | Кобеляки | Суспільство


1. Ltava / 30 березня 2021, 10:36
Комунізм Кобеляцького розливу ,або - Популізм за рахунок платників податків із можливістю безкарно розкрадати бюджет адже безкоштовне значить безконтрольне)))
2. Ludmila65 / 30 березня 2021, 11:18
Да, какую-нибудь минимальную плату можно было установить
3. Fed654Frumos / 30 березня 2021, 11:41
Через Лебедине буде для автобуса рейс останнім.Там він і ’’ляже’’,бо ями по пояс.Може для початку хоча б колдобини позасипали?
4. FreemEn / 30 березня 2021, 16:25
Це звісно добре, що влада опікується перевезеннями пасажирів по території громади, та й рішення про залучення не задіяних до перевезень дітей шкільних автобусів - також компромісне і більш-менш логічне, АЛЕ до чого депутати громади до затвердження маршрутів і з пов’язаних з цим заходів??? Є спеціальна процедура конкурсна, перевезення -це ліцензійна діяльність , там і випуск ТЗ і лікарі зі своїми медоглядами. Одним словом сесія до цих ділов така ж причетна як і до видачі ліцензій на алкоголь.. Загалом - це рішення було необхідне для прикриття п‘ятої точки колективним рішенням, за принципом існуючого в нашій країні поняття «КОЛЕКТИВНОЇ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНОСТІ», по принципу : «А шо я, н нічьо, це ж депутати на сесії рішили». Всім добра!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації