Вхід | Реєстрація

Облрада планує профінансувати шкільні їдальні

Облрада планує профінансувати шкільні їдальні

На «освітній» комісії Полтавської облради депутати обговорили регіональну програму «Дітям Полтавщини — якісне харчування» на 2021-2024 роки. Про необхідність її прийняття присутнім розповіла керівник департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

На умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів планується провести закупівлю сучасного обладнання для харчоблоків їдалень закладів освіти, забезпечити проведення лабораторного контролю за показниками безпеки сировини та продуктів, приготування страв для дітей відповідно до оновлених збірників рецептур.

Загальне фінансування — 54 572 000 гривень. З цієї суми 40 мільйонів гривень витратять із обласного бюджету. Щороку на програму направлятиметься по 10 мільйонів із обласного бюджету та 3,6 мільйона — з бюджету сіл, селищ та міст.

Програма направлена на оновлення харчоблоків, на підвищення рівня безпеки та якості харчування, на унеможливлення отруєнь, а також на збільшення кількості учнів, які харчуються. Співфінансування по харчоблокам становить 70 на 30. Вони будуть установлені в опорних сільських школах та в містах, де навчаються більше 400 дітей.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2021, 15:15 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації