Вхід | Реєстрація

В Україні на 20% збільшили оплачувану допомогу при пологах, - Степанов

В Україні на 20% збільшили оплачувану допомогу при пологах, - Степанов

У МОЗ прагнуть максимально наблизити медичну допомогу до пацієнта, тому було розширено пакет супроводу вагітності на амбулаторному рівні.

З початку 2021 року оплачувана допомогу при пологах в Україні зросла більше ніж на 20%. Крім того, вводиться супровід вагітності на амбулаторному рівні.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу 2 квітня.

За словами глави МОЗ, в поточному році в Україні планують розширити допомогу на амбулаторному рівні:

«Ключовий акцент, який ми робили в цьому році - це максимальне наближення медичної допомоги до пацієнта. Цієї мети плануємо досягти через розширення насамперед допомоги на амбулаторному рівні. На амбулаторному рівні в тому числі, вводимо нові пакети супроводу вагітності».

Степанов зазначив, що супровід вагітності буде доступний як в спеціалізованих закладах, так і в жіночих консультаціях і через сімейних лікарів.

Крім того, в поточному році була збільшена оплачувана допомога при пологах. У минулому році це було 8,136 тис. гривень, а в 2021 збільшилось до 10,382 тис. гривень. Крім того, більше ніж на 20% було збільшено допомогу при пологах. Міністр охорони здоров'я зазначив, що це стосується як звичайних пологів без ускладнень, так і тих, при яких застосовується кесарів розтин.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2021, 16:15 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації