Вхід | Реєстрація

Мирний лазер – в кожну хату

Мирний лазер – в кожну хату

Як не крути, а науково-технічний прогрес таки могутня штука. І саме він, а не якісь усім і нікому невідомі масони, «світові уряди» чи рептилоїди, керує цим світом.

Саме він, цей прогрес змінює економіки, пріоритети, уряди і навіть кордони. І той, хто цього вчасно не зрозуміє, просто приречений залишатися на узбіччі цивілізаційних процесів.

От зараз чимало людей бідкаються із приводу того, що Україна вже не є державою, котра давала Світові ледве не найбільше чавуну, сталі і турбін. Так не дає. Передусім через те, що згадана продукція вже непотрібна тому самому світові у величезних кількостях. А потрібна інша продукція, інші товари і послуги.

Ще якихось двадцять років тому на більшості промислових підприємств України можна було побачити токарні, фрезерувальні та інші станки виробництва 20-30-х років минулого століття. Причому не обов’язково радянські, а й трофейні, вивезені із фашистської Німеччини.

Зараз же навіть у малесеньких містечках, на зовсім невеликих виробничих підприємствах працюють на станках із ЧПУ. І виконують операції, котрі ще недавно вважалися ледве не фантастикою. Скажімо, працювати із лазером. У не лише ріжучи метал, а й виконуючи гравірування по дереву.

Та, що там говорити про підприємства. Завдяки продукції від ТОВ "СВІТ ВЕРСТАТІВ" мирний лазер, у буквальному сенсі виразу, увійшов у кожну хату. Адже у фірми можна придбати обладнання на якому можливо працювати навіть у домашніх умовах. У тому числі і гравіювання на дерев’яних поверхнях.

 Сучасні станки із ЧПУ облаштовані власною операційною системою, а за обробку процесів в ній відповідає мікропроцесор з вмонтованою пам'яттю. Систему можливо запрограмувати як із зовнішніх носіїв, завантаживши програму з флеш-накопичувача, або підключити її до комп'ютерних мереж підприємства і з їх допомогою здійснювати управління системою. У програмуванні систем ЧПУ використовується спеціальна мова, описана документом стандарту ISO 6983.

Все це дає можливість досягати небаченої раніше точності.  В результаті покращується якість продукції.

Так, станки із ЧПУ коштують зовсім недешево. Але ж вони і дають можливість випускати продукцію із високою доданою вартістю і конкурувати не лише із китайцями, а й із європейськими виробниками. Отже, й заробляти, отримувати непогані прибутки.

Саме тому українські виробничники активно купляють:

  • лазерні верстати;
  • фрезерувально-гравірувальні станки;
  • плотери;
  • верстати лазерного різання.

А все, що було до цього знаходиться своє місце у музеях.

 


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2021, 13:11 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації