Вхід | Реєстрація

Заступника начальника штабу мотострілкової бригади «Луганської народної республіки» заочно засуджено на 10 років

Заступника начальника штабу мотострілкової бригади «Луганської народної республіки» заочно засуджено на 10 років

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури 36-річного уродженця Полтави, а нині жителя Луганської області, визнано  винним у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Вироком Октябрського районного суду Полтави чоловіка заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

У ході спеціального досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що полтавець вступив до складу 4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції так званої «Луганської народної республіки» та упродовж грудня 2015 – лютого 2017 років, перебуваючи на посаді заступника начальника штабу вказаної бригади, забезпечував організацію і контроль бойових чергувань у структурних підрозділах бригади та на блокпостах, розташованих на території Луганської області, проводив інструктажі добових нарядів незаконних збройних формувань тощо.

За участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі не передбачених законом збройних формувань від керівництва терористичної організації «Луганська народна республіка» чоловік отримав нагороди «Защитник отечества» та «Учасник первого парада».

Наразі засуджений переховується на тимчасово окупованій території України і перебуває у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня 2021, 13:57 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації