Вхід | Реєстрація

На дороги в Кобеляцькій громаді запланували витратити 8 мільйонів

На дороги в Кобеляцькій громаді запланували витратити 8 мільйонів

За інформацією прес-служби Кобеляцької міської ради, минулого тижня очільник громади Олександр Копелець зустрівся з директором державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексієм Басаном. Під час зустрічі посадовці  підписали Меморандум про співпрацю.

Згідно з документом, у другій половині цього року з державного бюджету планується виділити 4 мільйони гривень на ремонт доріг загального користування місцевого значення, що знаходяться на території Кобеляцької громади. Щоправда, відбудеться це лише за умови співфінансування з місцевого бюджету в співвідношенні 50/50. Тобто, загалом дороги ремонтуватимуть на 8 мільйонів.

Керівництво Кобеляцької міської ради запланувало виділити 4 мільйони на ремонт наступних автошляхів:

  • № 01708117 Поводи — Лучки —/Р-52/Лівобережна Сокілка — Світлогірське на ділянці /Поводи — Лучки/, протяжністю 3,6 кілометра;
  • № 01708119 Кобеляки — Просяниківка/ — Лебедине — Сухе на ділянці /Кобеляки — Просяниківка/ — Лебедине/, протяжністю 4,4 кілометра;
  • № 01708114 /Василівка — Кам’янське — Придніпрянське/ ділянка протяжністю 0,85 кілометра;
  • Сухинівка — Канави, протяжністю 0,85 кілометра;
  • Сухинівка — Іванівка, протяжністю 2,6 кілометра.

У пресслужбі додали, що питання виділення коштів і ремонту доріг міський голова Олександр Копелець тримає на особистому контролі.

 

6 мільйонів із 112

Днями в Полтаві відбулася пресконференція директора «Агентства місцевих доріг» Олексія Басана, на якій він розповів про плани на цей рік.

Посадовець повідомив, що всього на ямковий ремонт заплановано виділити 112 мільйонів гривень.

Зі слів Олексія Басана, частина Дорожнього фонду, а це близько 300 мільйонів гривень, залишилась у бюджетах громад. Тому «Агентство місцевих доріг» запропонувало громадам ремонтувати обрані ними автошляхи на умовах співфінансування 50 на 50.

Уже цього тижня розпочинається дрібний ремонт у області. І в тих громадах, які першими виділили кошти, почнуться дорожні роботи.

Також директор держпідприємства розповів про інший спільний з громадами проєкт — утримання узбіч доріг. Тепер громади можуть самостійно їх розчищати.

Розчищення узбіч проводитиметься за технічними умовами Агентства, а громади самостійно обиратимуть підрядників і проводитимуть роботу. Контроль за виконанням — спільний. Громади можуть використовувати деревину за власним бажанням.

Нагадаємо, що на останній сесії Білицької селищної ради депутати погодили Програму ремонту й реконструкції дорожнього покриття. Документ передбачає співфінансування з «Агентством місцевих доріг у Полтавській області». У цьому році Агентство має виділити на ремонтні роботи доріг Білицької громади 2 000 000 гривень. Аналогічну суму передбачили і в бюджеті селищної ради.

Тобто, дві громади колишнього Кобеляцького району отримають на ремонт доріг лише 6 мільйонів зі 112.

 

У місті асфальтують дороги і будують тротуар

З 13 квітня в місті розпочався ямковий ремонт доріг. За два дні бригада підприємця із Золотоноші Лева Маргаряна встигла «закатати» ями на Полтавській, Мільйонній, Юр’ївській і Ветеринарній.

Також «дорожники» зробили асфальтний насип на розі вулиць Шевченка й Небесної Сотні. Насип стане перешкодою для потоків води під час дощів та захистить від підтоплення Юр’ївську.

Далі бригада Маргаряна працюватиме на вулицях Касьяна, Шкільна, Горького, Шевченка, Раїси Кириченко, площі Перемоги та інших, повідомляє прес-служба Кобеляцької міської ради.

Усього мають відремонтувати близько двадцяти вулиць. Ямковий ремонт покриє 1000 квадратних метрів міських доріг. Вартість ремонту одного квадратного метра складає 520 гривень.

Крім того, розпочато капітальне будівництво тротуарів на міських вулицях. Наразі підрядники укладають тротуарну плитку на Юр’ївській, від перехрестя з Покровською до Небесної Сотні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2021, 17:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації