Вхід | Реєстрація

За останні два роки на розчистку річок витратили 4 млн. грн.

Сьогодні голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Анатолій Шкарбан провів нараду, на якій розглянули впровадження проектів обласного виробничого управління водного господарства «Полтававодгосп» щодо розчистки русел та відновлення водності річок області.
Як повідомив начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Ігор Піддубний, за два останні роки з фонду охорони навколишнього природного середовища області на розчистку річок виділено близько чотирьох мільйонів гривень, які повністю освоєно. Зважаючи на чималу вартість екологічних робіт, на річках Псел, Удай, Хорол, Вільхова Говтва, Котельва, Орешня, Свинківка, Многа, Кобелячок були розчищені лише окремі ділянки. Саме тому постає питання про продовження реалізації проектних завдань. «За попередніми розрахунками,- зазначив Ігор Піддубний, - цьогорічний обсяг фонду охорони навколишнього природного середовища області очікується в межах 11-12 мільйонів гривень, тоді як запитів надійшло на 48,5 мільйонів гривень». Втім, депутати підтвердили, що розчистка річок і надалі залишатиметься одним із основних напрямків фінансування фонду. Адже останніми роками має місце погіршення стану річок: замулення русел, обміління, заболочення прилеглої території. Відтак, вважають депутати, порятунок річок має екологічний, соціальний та економічний ефект - це збереження довкілля, створення зон відпочинку, розвиток туристичної інфраструктури області. При цьому заступник голови обласної ради Петро Ворона підкреслив, що обласна рада виділятиме кошти за умови фінансової участі у реалізації проектів місцевих бюджетів, підприємств та спонсорів. Про необхідність раціонального використання бюджетних ресурсів, сприяння впровадженню проектів з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, забезпечення дієвого авторського і технічного нагляду вели мову голова комісії Анатолій Шкарбан, депутати Костянтин Боровик, Василь Перепелиця. Учасники зібрання ґрунтовно проаналізували обсяги, якість виконаних екологічних робіт, їхню відповідність проектним завданням та визначили перспективи подальшої реалізації проектів.
У нараді взяли участь заступник голови обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, депутати обласної ради: Василь Перепелиця, Костянтин Боровик, Валерій Сідько, начальники обласних управлінь і служб, фахівці-гідрологи, представники замовників проектів - органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Автор: www.oblrada.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2010, 09:55 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації