Вхід | Реєстрація

"Ні риба, ні м’ясо", або як у Кременчуці на ринках міліція вилучала недоброякісну продукцію

Правоохоронці серйозно взялися за очищення ринків Кременчука. Мова йде про виявлення простроченої, непридатної та, навіть, небезпечної продукції, яку деякі недобросовісні підприємці видають за якісний товар споживачеві.
Фарш, копчене м`ясо, курятина, балик, паштет, риба – це ще не повен перелік того, що міліціонери встигли зняли з реалізації ринків вже за декілька днів.
Основна мета такої акції – перевірка додержання законодавства у галузі ветеринарної медицини за для вчасного попередження харчових отруєнь серед населення області.
Так, співробітниками державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Кременчуцького міського управління за час проведення операції по перевірці торгових точок було знято з реалізації 5 кг невідомого фаршу, 40 кг копченого м’яса, 17 кг виробів з курятини, 40 ящиків балику, 29 ящиків паштету та 90 кілограмів свіжої риби невідомого походження. Все вилучене "добро" утилізували, а на власників складено адміністративні протоколи за статтею 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил ветеринарних вимог).
Підстав для вилучення продукції у підприємців було чимало. Найпоширеніші з них: по-перше, всі як один не мають дозволу санепідемстанції на реалізацію продукції, по-друге, продавці працюють без медичної санітарної книжки, по-третє, сировина, чи то риба, чи м`ясо, зберігається у антисанітарних умовах, та, навіть, у деяких випадках, без холодильника.
Такий підхід до організації торгівлі підприємцями є неприйнятним. Надалі міліція планує не зупинятися на досягнутому, та проводити такі рейди частіше, аби не допустити попадання неякісного продукту до споживацького кошику пересічного кременчужанина.

Автор: Центр зв`язків з громадськістю УМВС в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2009, 14:20 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації