Вхід | Реєстрація

Вітренко розповів про способи знизити тарифи на газ: Є два варіанти

Вітренко розповів про способи знизити тарифи на газ: Є два варіанти

Збільшення видобутку газу в Україні може привести до зниження цін на продукт для населення.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує, що вже влітку 2021 року ціна на газ для населення знизиться. Так, новий глава правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко бачить кілька шляхів для зниження тарифів на продукт.

Про це він розповів в інтерв'ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, "Нафтогаз" разом з керівництвом "Укргазвидобування" планують опрацьовувати можливості збільшення видобутку природного газу в Україні. Це буде сприяти розвитку ринку і, на думку Вітренко, призведе до формування зрозумілої та прийнятної ціни на газ.

«Укргазвидобування» має більше видобувати і, відповідно, більше давати на ринок - на прозорих умовах, рівних для всіх. Повинен бути рівний доступ до власного ресурсу видобутку, щоб ніхто не міг звинуватити «Нафтогаз» у монополізмі, щоб діяли чесні правила гри, однакові для всіх", - розповів глава «Нафтогазу».

Крім того, Вітренко бачить ще один спосіб зниження тарифів на продукт – тиск "Нафтогазу" на російський "Газпром".

"Це може сприяти тому, що ціна буде менше. Ми не збираємося відновлювати прямі закупівлі газу в Росії - мова не про це, а про те, що газ, який Україна купує у європейських компаній, буде дешевше", - пояснив він.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2021, 15:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації