Вхід | Реєстрація

Чи відновить роботу цукровий завод у Веселому Подолі?

Зі 195 підприємств України, котрі займаються переробкою цукрової сировини, 56 стали збитковими. Усе через вартість самої сировини: через її відсутність українські цукрові заводи переробляють здебільшого привізну. Вартість імпортної сировини зросла і навіть перевищила ціну самого цукру. Тому над збитковими цукрозаводами дамокловим мечем нависла загроза закриття.
Це стосується й Веселоподільського цукрового заводу, що у Семенівському районі, — повідомляє ОДТРК «Лтава». Аби вирішити проблему, днями у райдержадміністрації скликали спеціальну нараду під головуванням заступника голови Полтавської облдержадміністрації Володимира Андрієнка. На нараду запросили керівників господарств, що вирощують цукрові буряки, та представників цукрових заводів Семенівського і Хорольського районів.
За словами начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександра Сеня, дефіцит цукру на внутрішньому ринку становить 500 тисяч тонн. І якщо Полтавщина максимально збільшить посівні площі під цукрові буряки та виробить 100 тисяч тонн цукру, ситуація у країні не поліпшиться і ціни аж ніяк не знизяться. Більше того, нинішня ціна 7—8 гривень за кілограм цукру — запорука нормального функціонування цукрових заводів.
Додатковим стимулом для вирощування цукрових буряків цього року є ціна на привізний цукор-сирець, що виросла до 7 тисяч гривень за тонну. Саме це подорожчання і поставило у складні умови переробників. На межі закриття опинився і Веселоподільський цукровий завод. А він — один із основних бюджетоутворючих підприємств у Семенівському районі. Проте, якщо місцеві товаровиробники забезпечать виробничі потужності підприємства сировиною, робота заводу в 2010 році відновиться…

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2010, 09:46 | Семенівка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації