Вхід | Реєстрація

На Кобеляччині поховали останки загиблих воїнів

На Кобеляччині поховали останки загиблих воїнів

Напередодні Дня пам’яті та примирення у селах Лебедине та Світлогірське відбулося перепоховання останків воїнів, що загинули в роки Другої світової війни. Участь у заходах взяли Кобеляцький міський голова Олександр Копелець, його заступник Михайло Брейко, місцеві жителі та духовенство.

Цього року перезахоронено рештки трьох бійців, які боронили нашу землю від нациських загарбників. Останки одного невідомого бійця було захоронено до братської могили у селі Лебедине.

Останки двох інших невідомих солдат поховано у братській могилі, що у селі Світлогірське. До речі, перезахоронення в селі, яке розташоване на березі Кам”янського водосховища, відбувається в десятий раз. За останніми даними кількість похованих бійців більше тридцяти. А це говорить про те, що в роки Другої світової війни на території даного населеного пункту відбувалися тяжкі бої під час форсування Дніпра.

У ході заходу священники відслужили заупокійну службу а присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника.


Автор: Пресслужба Кобеляцької ОТГ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2021, 17:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації