Вхід | Реєстрація

В Україні планують відмовитися від «листів щастя» для водіїв

В Україні планують відмовитися від «листів щастя» для водіїв

Раніше в Україні з’явилася можливість сплачувати штрафи за порушення ПДР онлайн.

У Міністерстві внутрішніх справ планують найближчим часом змінити процедуру оформлення порушень правил дорожнього руху і відмовитися від надсилання так званих "листів щастя" водіям. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни". 

"Ми вважаємо, що саме доступність електронних сервісів забезпечує таку високу дисципліну платежів. До речі, до 90% оплат станом на сьогодні здійснюються ще до того, як водій отримає поштою постанову про оформлення штрафу. Тому ми найближчим часом змінимо процедуру оформлення порушень ПДР і відмовимося від надсилання цих "листів щастя" так званих, що дозволить економити приблизно 6 млн гривень державних коштів на місяць", - сказав Аваков.

За його словами, раніше в Україні з’явилася можливість сплачувати штрафи за порушення ПДР онлайн, і поінформував, що частка своєчасної оплати штрафів в Україні становить понад 86%, що відповідає європейському рівню.

Нагадаємо, 29 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект № 5058 про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов. Згідно з документом, постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається порушнику рекомендованим листом із повідомленням лише в разі, якщо вона не була виконана шляхом оплати штрафу протягом 15 робочих днів із дня її ухвалення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2021, 12:30 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації