Вхід | Реєстрація

Субсидії оформлятимуть без спецкомісій і швидше

Субсидії оформлятимуть без спецкомісій і швидше

Одне з основних нововведень – ліквідація спеціальних комісій, які приймали рішення про субсидії в окремих випадках.

З 1 травня в Україні вступили в силу нові правила надання субсидій населенню на оплату комунальних послуг. Одне з основних нововведень - ліквідація спеціальних комісій, які приймали рішення про субсидії в окремих випадках. При цьому в Міністерстві соціальної політики відкидають версію того, що комісії прибрані з метою залишити без субсидій якомога більше українців, а паніка поширюється навмисно.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в коментарі UBR.ua.

– Комісії раніше були при райдержадміністраціях. А де тепер ці адміністрації після адміністративної реформи? З 500 залишилося 120. Про яку об'єктивність комісій можна говорити? А доступ до них тепер який? 100 км. Ми ці рішення просто перевели в стандартні умови призначення, – зазначив він.

За словами заступника міністра, людині достатньо надати документи, які підтверджують його право на субсидію.

– Якщо вам за площу понад норму субсидія покладена за статусом, то навіщо комісія? Ці два випадки (про тимчасово які не проживають і за площею понад норму) – 90% комісійних справ. Якщо у вас розділені особові рахунки, то що там перевіряє комісія? Те , що дійсно вони розділені? – сказав він.

Тому тепер такими справами буде займатися управління соціального захисту, грунтуючись на підтверджуючі документи. Причому замість місяця розгляд буде йти всього 10 днів.

– Якщо у вас дочка живе в іншому місті, то ви ж можете це показати. Надати довідку з місця роботи, з місця, де вона орендує житло. Той же договір оренди. На крайній випадок підтвердити актом обстеження матеріально-побутових умов. В контексті підтвердження нічого не змінилося, – запевняє Музиченко.

Нагадаємо, в Україні змінили правила призначення субсидій: потрібно подавати нову заявку на її отримання. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко пояснив, що нововведення необхідно для перезавантаження системи призначення субсидій.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2021, 14:54 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації