Вхід | Реєстрація

Конфлікт біля «ВОГу»: п’яна бійка чи рекет?

Конфлікт біля «ВОГу»: п’яна бійка чи рекет?
Тачка напоготові

Ми вже повідомляли, що в ніч на 9 травня біля автозаправної станції «ВОГ» відбулося криваве побоїще.
Після того редакція отримала велику кількість інформації. У основному, вона надходила з неофіційних джерел і, що головне, ніхто з інформаторів, не погоджувався робити публічну заяву для преси. Хоча говорили і про те, що бійка сталася зовсім не через якісь особисті неприязні стосунки між її учасниками. А через нібито спробу рекету стосовно одного з місцевих сільгоспвиробників. Нібито чоловіка хотіли обкласти «даниною», а за нього заступилися друзі. У результаті, все вилилося в криваву бійку із застосуванням травматичної зброї.

Між тим, у поліції поки що цю версію не розглядають, адже не мають ні заяв від потерпілих, ні якоїсь оперативної інформації. Хоча зрозуміло, що навіть якби така інформація й була, ніхто «для преси» її оприлюднювати не буде.

Учасники бійки на контакт із журналістами також не йдуть.

Отже, що ми маємо на сьогоднішній день із достовірної інформації. Маємо факт бійки. Її учасники, а це в основному жителі Кобеляцької громади, нанесли один одному досить серйозні ушкодження. Неофіційно — мова йде про зламану руку, травми голови та проникаюче поранення гумовою кулею. До речі, життю пораненого ніщо не загрожує, адже куля не зачепила внутрішні органи.

Люди, які бачили відео із камер спостереження на «ВОГ», говорять, що бійка була надзвичайно жорстокою. Били навіть великим металевим візком для вивезення сміття.

Оскільки є факт проникаючого поранення, то поліцейські відкрили кримінальне провадження за ознаками статті 121 Кримінального кодексу України. У таких випадках справу порушують навіть без заяви потерпілої сторони.

Між тим, станом на вівторок, 11 травня, за інформацією, якою володіє редакція, жоден із учасників бійки із заявою до поліції не звертався. Більшість із них навіть до медиків не зверталися.

Санкція статті 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» передбачає досить суворе покарання. Йдеться про позбавлення волі на довгий термін. Зокрема:

  1. Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, — карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
  2. Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого, — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Стаття то дійсно тяжка. Але в цій ситуації, коли немає заяв, немає офіційних свідчень і ніхто з учасників бійки не скалічений, можна прогнозувати, що вся ця історія закінчиться цілком законним закриттям кримінального провадження.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2021, 16:28 | Кобеляки | Кримінал
1. Borch / 16 травня 2021, 07:48
Що тут паритись. Темні віка надворі. Якщо раніше ще були питання, то після пандемії і реакції суспільства все стало зрозуміло. Такі як смичок стануть королями в новому дивному світі, а всі інші... всі інші будуть дальше х..й сосати!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації