Вхід | Реєстрація

Як позначився скандал з регулюванням цін на бензин і дизель на ринку палива?

Як позначився скандал з регулюванням цін на бензин і дизель на ринку палива?

Кабмін ввів регулювання цін на бензин і дизпаливо. Трейдери в відповідь влаштували демарш. Довелося уряду роз'яснювати, які ціни регулюються, які ні. Але автомобілісти виявилися у виграші: вартість пального, крім автогазу, з 17 травня пішла вниз.

За країні середня ціна бензину А-92 знизилася на 27 коп./л, до 28,20 грн/л, бензину А-95 - на 48 коп./л, до 29,01 грн/л, ДТ - на 97 коп./л, до 27,39 грн/л. Ціни на автогаз стабільні.

 

Що не так з введенням регулювання цін?

Як пише «Сегодня», експерти не проти обмеження граничної націнки, але не згодні з методикою директивного розрахунку ціни, пропонованої Кабміном. Сергій Куюн пояснив, що націнка в 5 і 7 грн на літрі бензину або ДТ - це не чистий прибуток трейдера. У націнку входять: ПДВ, витрати на логістику, зарплату персоналу, комунальні платежі. Чистий прибуток становить приблизно 1,5 грн/л.

 

Що буде з цінами на цьому тижні?

Експерти вперше змогли дати прогнозами. Ситуація настільки заплутана, що економічні викладки не працюють, поки не буде скасовано держрегулювання.

Очікують, що пройдуть переговори між урядом і трейдерами, результатом яких стане коригування або скасування постанови №450.

А ось автогаз повинен подешевшати на 20-30 коп./л.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2021, 10:32 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації