Вхід | Реєстрація

До «Великої реставрації» увійшов Кадетський корпус, Палац Закревських та Муравйових-Апостолів

До «Великої реставрації» увійшов Кадетський корпус, Палац Закревських та Муравйових-Апостолів

Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило список із 109 проєктів реставрації пам’яток культурної спадщини, які увійшли до проєкту «Велика реставрація» у межах президентської програми «Велике будівництво».

Їх перелік сформували з урахуванням рейтингу та набраних балів, а також середньою оцінкою проєкту, повідомили у Мінкульті.

«Велика Реставрація» виходить на новий етап. Це вагомий крок до порятунку і збереження нашої спадщини. Адже вона невід’ємна частина нашої ідентичності, історії та нас самих. Тому “Велика реставрація” наочний приклад розуміння ваги культури і поступової зміни усвідомлення та ставлення до культури на рівні держави. Обрані об’єкти – лише початок, адже із запуском процесу реставрації – його вже не спинити, що доводить досвід європейських країн”, – прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Від Полтавщини до «Великої Реставрації» потрапили такі проєкти:

  • Протиаварійні роботи при підготовці до реставрації пам’ятки архітектури національного значення-нежитлової будівлі по вул. Соборності, 42 у м. Полтаві (Кадетський корпус);
  • Реставрація об'єкта культурної спадщини національного значення  – "Палацу родини Закревських" (будинку, в якому перебував Т. Г. Шевченко), (Навчальний корпус № 3 "Агрономія")
  • Реставрація адміністративної будівлі Управління Служби безпеки України в Полтавській області за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 39;
  • Реставрація об'єкта культурної спадщини місцевого значення-"Палацу Муравйових-Апостолів" (Будинок декабристів Муравйових-Апостолів, в якому відбувалися засідання декабристів), розташованого на території пам'ятки історії національного значення "Садиба декабристів Муравйових-Апостолів, кін. XVIII-поч.XIX ст."

Проєкти подані облдержадміністрацією, Службою безпеки України в Полтавській області, Полтавською державною аграрною академією та Державною судовою адміністрацією України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2021, 14:38 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації