Вхід | Реєстрація

Полтавщина отримає державну субвенцію на добудову басейну на вулиці Петра Юрченка в обласному центрі

Полтавщина отримає державну субвенцію на добудову басейну на вулиці Петра Юрченка в обласному центрі

Відповідне рішення 19 травня схвалила комісія з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури Міністерства молоді та спорту.

«Впевнений, що на рівні Кабміну рішення буде також підтримано. Добудова басейну – принциповий момент для нашої команди. Ми доклали максимум зусиль, щоб цей об’єкт отримав шанс на життя. Не зупиняємось!», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Нині в області немає 50-метрового спортивного басейну закритого типу. Через це спортсмени тренуються у відкритому басейні, скорочуючи тренування взимку.

«Для нас було важливо, щоб цей об’єкт, який будується вже понад 10 років, не залишився довгобудом. Ми не один день вели перемовини з Міністерством молоді та спорту, щоб держава підтримала нас і жителі всієї Полтавської області отримали сучасний, комфортний спортивний комплекс», – додав Олег Синєгубов.

Цього року на продовження робіт у басейні з обласного бюджету було виділено 23 мільйони гривень.

Спортивно-видовищний комплекс по вулиці Петра Юрченка в Полтаві стане найбільшим спортивним об’єктом Полтавщини, у якому тренуватимуться спортсмени олімпійської та паралімпійської збірних команд. У ньому зможуть також проводити чемпіонати України та міжнародні змагання з водних видів спорту.

У будівлі буде три басейни для плавання: основний довжиною 50 метрів, 25-метровий тренувальний та фізкультурно-оздоровчий. За площею весь комплекс буде розміром із футбольне поле – понад 7,8 тис. метрів квадратних. Також спорткомплекс матиме тренажерну й спортивну зали, тренерські приміщення, сучасні душові та санвузли, конференц-зал, офісні та службові приміщення, роздягальні, кабінети лікаря, косметолога та масажиста, СПА-зону, кімнати відпочинку та персоналу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2021, 11:31 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації