Вхід | Реєстрація

Нацбанк вводить золоту гривню

Нацбанк вводить золоту гривню

Національний банк з 17 травня випускає в обіг золоту монету номіналом в 1 гривню з князем-хрестителем Володимиром Великим. Монета повторює свою попередницю зразка 2004 року, проте повністю виготовлена з дорогоцінного металу. Її можна купити на аукціоні.

Бажаючі зможуть придбати перші пам’ятні монети на електронному аукціоні, який проведуть на Універсальній товарній біржі «Контрактовий дім УМВБ». Усього буде представлено 50 лотів по одній гривні в футлярі. Нацбанк очікує високий інтерес до монет, тому планує неодноразово виставляти їх на продаж для нумізматів та колекціонерів.

Пам’ятну монету виготовили ще в 2010 році, але випустити вирішили тільки через 10 років. Тираж склав 500 штук.

Нова гривня практично в усьому повторює вже існуючу монету «Володимир Великий» зразка 2004 року, її дизайн розробив художник Володимир Дем’яненко. Від оригіналу вона відрізняється тим, що виготовлена із золота 999,9 проби. Маса дорогоцінного металу в чистоті становить 15,55 грама.

Раніше Нацбанк оголосив найпопулярніші купюри серед українців. Рейтинг очолили банкноти номіналом у 200 гривень, які в січні цього року склали 24% від загального обсягу готівки.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2021, 17:31 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації