Вхід | Реєстрація

Реставрацію Полтавської обласної філармонії завершимо вже цього року, – Олег Синєгубов

Реставрацію Полтавської обласної філармонії завершимо вже цього року, – Олег Синєгубов

У будівлі Полтавської обласної філармонії вже відреставровані танцювальний та хоровий зали, відремонтовано кімнати для гуртів та ансамблів.

«Будівлі полтавської філармонії притаманний особливий стиль класицизму, який зберігає унікальний дух історичного міста. Тому з перших днів на посаді я поставив команді чітке завдання: віднайти можливості, щоб завершити цей проєкт і не дати залишити його черговим довгобудом, – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Цього року з обласного бюджету ми виділили 7 млн грн на реставрацію, а за підтримки та сприяння Президента України залучимо 45 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку на завершення робіт».

Зараз робітники оновлюють фасад, монтують механіку сцени, а незабаром почнуть облагороджувати територію, монтувати звук, світло, одяг сцени, глядацькі крісла, меблі.

«Уже цього року ми нарешті поставимо крапку в історії, коли артисти філармонії 12-й рік поспіль вимушені орендувати кімнати для виступів по всьому місту, щоб жителі області та сусідніх регіонів змогли насолодитися класичними композиціями Баха, Моцарта та Бетховена у виконані камерного оркестру в оновленій філармонії», – резюмував голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Реставрація триває за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2021, 11:58 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації