Вхід | Реєстрація

Фанати гірської справи

Фанати гірської справи
Відкритий чемпіонат Полтавщини зі скелелазіння на призи Почесного Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимира Матицина цього року набув статусу всеукраїнського. Кременчуцький скеледром оцінили молоді спортсмени з Харкова і Дніпропетровська, Краматорська, Чернівців, Гадяча та Кіровограда.
Всерйоз за скелелазіння у Кременчуці взялися 4 роки тому. Тоді за ініціативи ректора КДУ ім. М. Остроградського, віце-президента Федерації альпінізму і скеле­лазіння України та майстра спорту з альпінізму Михайла Загірняка Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» зробив кременчужанам щедрий подарунок  – штучний скеледром, який розмістили у приміщенні манежу СК «Політехнік».
— Треба, аби минуло ще 10 років, щоб у Кременчуці виросли професійні спортсмени, які зможуть претендувати на високі місця на олімпі скелелазіння. На жаль, у нас немає старшого покоління, до якого могла б прагнути молодь. Але ми запрошуємо на змагання професіоналів з інших міст України, щоб наші скелелази брали їх за приклад, знали, чого очікувати від суперників, – розповідає Михайло Загірняк.
Цього року Чемпіонат зі скеле­лазіння на призи Володимира Матицина відбувся вже вчетверте. І, вочевидь, результати вагомі. Адже серед фіналіс­тів і призерів вперше почали лунати імена кременчуцьких спортсменів. Валерія Тоцко увійде в історію кременчуцького скелелазіння як перша переможниця чемпіонату. Також відмінний результат показала Юлія Кальник. Вона стала другою у двох етапах чемпіонату: на швидкість та на складність серед дівчат від 1992 р. н.
Усіх учасників традиційного змагання привітав Почесний Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра», Почесний громадянин Кременчука Володимир Матицин. Він зазначив:
— Той, хто займається спортом, завжди у виграші. Тут є переможці й учасники, але немає переможених. Ви загартовуєте власне тіло та дух, ви здобуваєте здоров’я й умієте прагнути до перемоги. І це головне.
Переможці були нагороджені медалями та отримали подарунки від Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра».
Валерія Тоцко, учениця 8-го класу, школи № 22. Перше місце у змаганні на складність серед дівчат 1995-1997 р. н.
— Я займаюся скелелазінням 8 місяців. Це не такий уже великий термін, порівняно з тими дівчатами, які стали моїми суперницями у цьому змаганні. У чемпіонаті брали участь спортсменки, які мають розряди з цього виду спорту. Серед планів  – поїхати на змагання до Дніпропетровська.

Автор: Олена УСКОВА, фото Олександра МАКСИМЕНКА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2010, 15:26 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації