Вхід | Реєстрація

Чому інвестувати потрібно не тільки багатіям? 5 причин купити акції в Україні

Чому інвестувати потрібно не тільки багатіям? 5 причин купити акції в Україні

Більшість українців вважає інвестування атрибутом виключно дуже багатих людей. Насправді в цій справі не потрібні колосальні суми. Жителі США, Канади, Європи десятками років вибирають інвестування як головний інструмент накопичення. Вклади у стабільні, провідні компанії та державні облігації допомагають створити фінансову подушку безпеки й отримати спокійну, забезпечену старість.

Для прикладу: станом на травень 2021 року акції Apple коштують $128, PayPal – $248,8. Цінні папери Vodafone можна купити за $19,7, Microsoft – $245,5. Як почати інвестувати в Україні, якщо нічого не розумієш у фондовому ринку та механізмах торгів і стратегій? Розкажемо далі.

 

Навіщо потрібно інвестувати?

Більшість українців зберігає гроші в готівці чи на депозиті. Перший варіант найменш ефективний – доки кошти лежать під подушкою, їх цінність втрачається – усе через інфляцію. Депозит – трохи кращий варіант, але в нашій країні залишається сумнівним. Нестабільність економічної ситуації, девальвація гривні, необхідність сплати податку на прибуток та воєнного збору призводять до збільшення ризиків та зменшення прибутку.

Найбільш вірогідним способом зберегти гроші та долучити їх до отримання пасивного доходу є інвестування в акції міжнародних й українських компаній. Чому це найкраща альтернатива депозитам та вкладам у нерухомість або золото:

  • потрібна менша сума – для початку достатньо кількох тисяч гривень;
  • гроші вже працюють, не потрібно довго накопичувати кошти, як при придбанні нерухомості;
  • можливість знизити ризики завдяки диверсифікації – сукупності акцій різних компаній, через що можливі прибутки від одного підприємства нейтралізують втрати іншого;
  • ліквідність – ви можете легко купити та продати акції, натиснувши кілька кнопок на клавіатурі;
  • стабільні виплати дивідендів кілька разів на рік.

Володіння акціями не потребує жодних додаткових витрат, окрім оплати брокерських послуг. Наприклад, при інвестуванні в нерухомість доведеться сплачувати податок, витрачатися на ремонт, комунальні послуги, комісійні при складанні договору купівлі-продажу. Інвестиційні консультанти Freedom Finance Ukraine надають інформаційну допомогу, розробляють стратегії та супроводжують угоди на безоплатній основі.

Хочу інвестувати: з чого почати?

Працювати з цінними паперами можливо тільки через посередника – наприклад, брокера Freedom Finance Ukraine. Процедура має декілька етапів. Інвестор:

  1. Відкриває рахунок для акцій та перераховує певну суму.
  2. Здійснює операції за допомогою мобільного додатку Tradernet – самостійно або за допомогою інвестиційного консультанта.
  3. Отримує цінні папери в електронній формі на спеціальний рахунок.

У такий спосіб вкладник стає повноцінним співвласником компанії та може за своїм розсудом розпоряджатися акціями – торгувати або залишити собі з метою отримання регулярних дивідендів.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2021, 12:08 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації