Вхід | Реєстрація

З 1 червня полтавчани залишились без гарячої води

З 1 червня полтавчани залишились без гарячої води

Із вівторка, 1 червня, через не прийнятні умови придбання природного газу, що в ультимативній формі нав’язує НАК «Нафтогаз України» підприємствам ТеплоКомунЕнерго (ТКЕ), постачання гарячої води споживачам у Полтаві, Полтавській області та решті міст України буде призупинено.

У суботу, 29 травня поточного року, «Полтаватеплоенерго» отримало офіційну пропозицію від НАК «Нафтогаз України», щодо придбання природного газу упродовж червня 2021 року. Про це повідомила сама пресслужба «Полтаватеплоенерго».

Питання забезпечення природним газом підприємств теплопостачання розглядалося на нараді у Президента України, яка відбулась 21 травня поточного року. Натомість, надісланий НАК «Нафтогаз України», проєкт договору містить умови постачання блакитного палива, що не відповідають домовленостям досягнутим на нараді у Президента України.

Журналісти ІВ «Полтавщина» вияснили, що 60% частки тарифу за гарячу воду складає оплата за газ, який використовують котельні. Теплоенерго купує газ для підігріву води у «Нафтогазу», якому заборгувало 570 млн грн. З них 410 млн грн — це борги населення перед теплоенерго, а 160 млн грн — це різниця у тарифах. Наприклад, у травні теплоенерго купив газ за 8,3 грн/м³, а продавав гарячу воду населенню за тарифом, де ціна газу складала 6,2 грн/м³. Загалом підприємства теплокомуненерго заборгували «Нафтогазу» 50 млрд грн.

Схожі проблеми у всіх регіонах України. Так, з 20 травня гарячої води немає у Кременчуці. Також гарячу воду відключили у Вінниці та Луцьку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2021, 10:23 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації