Вхід | Реєстрація

Вбивство піврічного хлопчика – батько дитини проведе за ґратами 13 років

Вбивство піврічного хлопчика – батько дитини проведе за ґратами 13 років

Полтавським апеляційним судом підтримано позицію Полтавської обласної прокуратури і відмовлено у задоволенні апеляційної скарги захисника, поданої в інтересах жителя Лубенського району на вирок Хорольського районного суду, ухвалений стосовно обвинуваченого за жорстоке вбивство шестимісячного сина.

Прокуратурою доведено, що 4 листопада 2019 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних засобів, завдав кулаками в голову шестимісячному синові не менше 9 ударів. Мати хлопчика, яка повернулася додому і побачила, що малюк не дихає, викликала фельдшера, однак останній лише констатував смерть.

За висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті малолітнього  стала закрита черепно-мозкова травма з переломом кісток склепіння та основи черепа, що супроводжувалося крововиливами в головний мозок.

Свою вину у вчиненні злочину батько заперечував, пояснюючи, що сина не бив, проте на підставі зібраних доказів, проведених експертиз, показів свідків колегією суддів Хорольського районного суду чоловіка визнано  винним в умисному вбивстві малолітньої дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України) та призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі.

Вирок суду набрав законної сили.  

До відома: з початку 2021 року органами Полтавської обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у 40 кримінальних провадженнях та направлено до суду 44 обвинувальних акти, де потерпілими від кримінальних правопорушень є діти.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 червня 2021, 12:11 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації