Вхід | Реєстрація

10 спортсменів з Полтавщини здобули ліцензії на Літні Олімпійські ігри в Токіо

10 спортсменів з Полтавщини  здобули ліцензії на Літні Олімпійські ігри в Токіо

Про це на апаратній нараді 14 червня повідомив перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін.

На Олімпійських іграх у Токіо Україну представлятимуть спортсмени з Полтавщини: у веслуванні – Людмила Лузан, Людмила Кукліновська, Павло Алтухов, Янчук Дмитро, Діана Танько (запасна), Марія Кічасова-Скорик; у греко-римській боротьбі – Жан Беленюк, Ленур Теміров; серед боксерів –Олександр Хижняк та в дзюдо Ліза Каланіна.

Також 8 спортсменів з інвалідністю з Полтавської області мають ліцензію на Паралімпійські ігри. Це – настільний теніс (Іван Май), легка атлетика, штовхання ядра (Яровий Олександр), гандбол (Жигалін Радіон, Олійник Василь, Топорков Олександр, Стрельчик Антон, Гапоненко Віталій, Циганенко Євген).

Дмитро Лунін наголосив, що ще 7 плавців готуються до кваліфікаційних турнірів, де будуть виборювати ліцензії.  Спортсмени з Полтавщини ще можуть вибороти 5 ліцензій.

Крім того перший заступник зауважив, що  36 спортсменів отримують стипендію голови облдержадміністрації, з них 23 з олімпійських видів спорту, 7 спортсменів з неолімпіських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Розмір щомісячної стипендії складає 2 мінімальні заробітні плати.

Також переможцям та призерам офіційних міжнародних змагань, чемпіонам України, спортсменам, які отримали спортивне звання та їх тренерам виплачується одноразова винагорода коштом обласного бюджету. Таку винагороду станом на 14 червня отримали 56 спортсменів та їхніх тренерів у сумі понад 310 тис. грн.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2021, 13:37 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації