Вхід | Реєстрація

Заплакав після вироку

Заплакав після вироку

У Миколаєві суд виправдав колишнього заступника обласного голови Миколу Романчука, у маєтку якого знайшли тунелі із золотом. Затримали чоловіка за хабар у 90 тисяч доларів. Екс-чиновник свою провину заперечував. Після 5 років розгляду суд урешті вирішив, що провина обвинуваченого не доведена.

– Це було боляче почути через 5 років. Хоча я просив це зробити через 2 дні. Я не винен, — каже екс-заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук.

Це було найбільше на Миколаївщині корупційне затримання. У авто, де їхав помічник заступника голови ОДА, знайшли понад 90 тисяч доларів. За версією слідчих, це був хабар від підприємця за отримання спецдозволу на розробку родовища вапняку. Тодішній військовий прокурор заявив, що розкрито цілу мережу. Адже крім Миколи Романчука, взяли ще двох посадовців.

Микола Романчук — Герой України, багаторічний директор суднобудівного заводу. Під час обшуку слідчі виявили тунелі, які з’єднували його маєток із будинками синів. У них були сейфи із золотими зливками, іконами та антикваріатом.

– Він весь завод пограбував. Людям зарплати не давав по пів року, а потом почав собі це будівництво, — каже сусід екс-чиновника.

У суді Романчук заявив, що не винен. За ґратами чоловік пробув лише кілька тижнів. Вийшов під заставу в понад 5 мільйонів гривень. Розгляд справи тривав 5 років. Врешті, колегія суддів оголосила, що провину Романчука військова прокуратура не довела. Більше того — взагалі не мала права займатися цією справою.

За 5 років слідства, каже Микола Романчук, він втратив посаду і повагу колишніх колег. Схуд на 15 кілограмів. Нині готується до апеляції. Обіцяє, після того, як виграє і її, то покаже журналістам свої підземні тунелі. Усі знайдені скарби, запевняє, чесно заробив, коли керував заводом.

– Є подароване, є зароблене. Зарплата керівника заводу була в кілька разів вищою зарплат усіх губернаторів разом взятих за весь період, — каже екс-заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук.

Тим часом, справи інших обвинувачених, яких 5 років тому пов’язували з Миколою Романчуком, виділені в окремі провадження. Один із чоловіків засуджений за хабар. Інший кілька років переховувався і нині під слідством.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2021, 19:28 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації