Вхід | Реєстрація

Вирубка дерев біля Кобеляк: кримінал шукає СБУ

Вирубка дерев біля Кобеляк: кримінал шукає СБУ

Упродовж місяця ми вже кілька разів повідомляли про те, що правоохоронні органи почали розслідування щодо фактів можливої незаконної вирубки дерев на території Кобеляцької громади.

Ці публікації викликали, судячи з кількості переглядів і коментарів у соцмережах і на редакційному сайті, неабиякий інтерес. Не обійшлося і без неоднозначних коментарів. Одні коментатори закидали автору заангажованість на користь одного з відомих кобеляцьких бізнесменів, інші  говорили, що однією з кримінальних справ щодо вирубки займається аж сама Служба безпеки України. На що їх опоненти заявляли, що й «есбеушники» виконують чиєсь замовлення по знищенню конкурентів.

Облишимо поза увагою конспірологію. Завжди були, є і будуть люди, які, не маючи жодних фактів, говоритимуть те, що їм видається істиною. Це — нормальне явище людської психіки, коли мозок продукує різні думки, а людина вважає їх реальними фактами.

Факти ж, тобто інформація, яку можна перевірити, говорять про наступне.

Служба безпеки України за своїм родом діяльності не займається таким дрібним криміналом, як вирубка дерев у кобеляцьких лісах.

От і у випадку з вирубкою біля Кобеляк, у районі старого русла Ворскли навпроти так званого «Золотого пляжу», в якому фігурує приватний підприємець Д., кримінальне провадження відкрите і знаходиться в юрисдикції поліції. Але… Із компетентних джерел, редакція отримала підтвердження, що ця кримінальна справа перебуває на контролі в Службі безпеки України.

Кримінальні справи щодо можливого порушення законодавства з боку працівників Держлісгоспу також розслідують місцеві поліцейські. Зараз проводяться різноманітні екологічні експертизи.

Чи є ми свідками «розборок» між «чорними лісорубами», які натравлюють один на одного різні силові структури? Таке можна допускати. Як можна допускати взагалі все, що завгодно. Але  тут потрібно пам’ятати про відому історію щодо священика, у якого, за словами одного «доброзичливця», донька є дівчиною «легкої поведінки». Хоча в батюшки в реальному житті із дітей — два сини.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2021, 10:45 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації