Вхід | Реєстрація

У Новосанжарській громаді відкрився другий в Україні «Дія.Центр»

У Новосанжарській громаді відкрився другий в Україні «Дія.Центр»

Це one-stop shop із комплексом необхідних послуг, які допомагають вирішити основні життєві ситуації. Підтримку у створенні системи надання адмінпослуг громаді надала Програма ЄС «U-LEAD з Європою».

– Дія Центри — це ЦНАПи нової формації, в яких запроваджені єдині стандарти щодо якості надання послуг — зручно, швидко, просто та людяно. Саме це об’єднує адміністраторів із різних куточків України й відгукується у відвідувачів, які задоволені рівнем обслуговування. Радію, що сьогодні ми запускаємо вже другий Дія Центр, який забезпечить понад 22 тисячі жителів Нових Санжар доступом до сучасного державного сервісу, — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Центр надаватиме 165 послуг мешканцям громади. Серед них — реєстрація місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послуги соціального характеру, пенсійні тощо. Працівники новозбудованого Дія Центру пройшли навчання за 5-модульною тренінговою Програмою, яка включає тематики надання адмінпослуг, роботи з клієнтами, ділової етики та гендерних питань.

– Доступ до державних сервісів у сучасному, цифровому та прозорому форматі є вирішальним для якості життя та привабливості громад. Тому я пишаюся тим, що за підтримки програми U-LEAD, яка фінансується ЄС, у Новосанжарській громаді відкрився новозбудований Центр надання адміністративних послуг, а також два територіальні підрозділи та два віддалених робочих місця адміністраторів. Наявність ефективної системи надання державних послуг у громадах не лише полегшує життя мешканців, але й зміцнює довіру до місцевої влади та створює позитивне середовище для міцної місцевої демократії, розширення можливостей та благополуччя жителів» – підкреслив Ксав’є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні.

Проект Дія Центру розроблений провідним шведським архітектурним бюро Claesson Koivisto Rune. У будівлі передбачені умови для доступності всіх жителів: пандуси, сповивальний столик та дитячий куточок. При будівництві використовувались екологічні матеріали та рішення, що допоможуть громаді ефективно використовувати ресурси та заощаджувати кошти.

Також для жителів Нових Санжар стануть доступними 3 місця для навчання цифровим навичкам та отримання онлайн послуг на порталі Дія: в основному офісі Дія.Центр та у двох територіальних підрозділах ЦНАП.

Вже незабаром запустяться понад 100 Дія Центрів, а в 52 ЦНАПах працюватимуть зони для консультації підприємців Дія.Бізнес.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2021, 23:00 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації