Вхід | Реєстрація

Вишивальниця встановила рекорд

Вишивальниця встановила рекорд
фото: «Кременчуцька газета»

21 червня в Кременчуці вишивальниця Тетяна Мкртчян встановила рекорд України. Жінка власноруч вишила 6 716 000 хрестиків та створила вишитих картин на площі 25,37 квадратного метра.

Її досягнення зареєстрували в номінації «Найбільша кількість вишитих хрестиків на авторських картинах» у категорії «Мистецтво», повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Тетяна Мкртчян народилася 24 листопада 1944 року в містечку Тальне, що на Черкащині. Зараз живе в Кременчуці Полтавської області, де протягом майже всього свого життя працювала на автомобільному заводі «КрАЗ».

Вишиванням жінка захопилася 11 років тому.

Усього із січня 2006 року мисткиня створила понад 140 картин, які зберігаються в її колекції, у галереї та приватних колекціях України й світу, а також у художній галереї імені Наталі Юзефович міста Кременчук.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації