Вхід | Реєстрація

До липня

До липня

Досить часто в розмовах із знайомими людьми, надто із колегами по журналістському цеху, обговорюємо долю паперових ЗМІ в Україні. Як правило, прогнози невтішні: більшість вважає, що традиційні газети й журнали в найближчі п’ять-шість років просто «помруть». І це ще оптимістичний прогноз.

Мовляв, нікуди не подінешся від реалій часу, коли науково‑технічний прогрес, а з ним цифрові технології, не залишають у цьому житті ні паперу, ні часу для читання. Та й печальна українська демографія грає свою вбивчу роль. Українців із кожним роком стає все менше. І в найближче десятиліття ця тенденція не зміниться. А якщо й зміниться, то лише на гірше. І в результаті, читати стає просто нікому. Кількома словами — сумний сум і жахливий жах.

Насправді ж, усе може бути й не так печально. Адже буваючи за кордоном, у так званих цивілізованих, заможних європейських країнах, часто звертаю увагу на те, що там продовжують читати. Читають паперові книги, читають паперову пресу. У вагонах метро в тій же Австрії або Чехії звертав увагу на те, що люди під час поїздки тримають на колінах не смартфони, а розгорнуті книги.У Іспанії в кафе люди, п’ючи каву, читають паперові газети, у основному на спортивну тематику. І це при тому, що в той світ Інтернет та інші цифрові технології прийшли раніше, аніж в Україну, а паперові книги і газети коштують дуже дорого.

Так, там дещо інша цивілізація. Так, там дещо інший рівень життя. Там уже всі «наїлися» і нікуди не поспішають. Українці ж ще біжать у невідомість.

Та нічого страшного в цьому немає. І прибіжать, і наїдяться. І теж будуть починати ранок із чашечки кави і «свіжої» газети. Коли це буде? Я не знаю. Але буде.

А паперова преса таки потрібна. І вона важливіша та корисніша, аніж всі оті блоги, влоги, тік-токи, ютуби, телевізори. Чому так думаю? Наведу приклад.

От не так давно в нас на сайті було розміщене повідомлення, що українка вже поважного віку злізла в глибочезний колодязь. Зробила це свідомо (як вона думала), зібравши речі. Жінка таким чином ховалася від якихось окупантів, які з доброго дива мали ось-ось напасти на її Богом і людьми забуте село. Забуте всіма, окрім телевізора та Інтернету.

Насправді ж, у реальному житті ніяких окупантів не було. Але вони були «в телевізорі», отже, в мозку цієї людини.

Одним із постулатів найдревнішої світової релігії, буддизму, є твердження про те, що весь цей світ, усе, що ми бачимо, чуємо, смакуємо, взагалі, відчуваємо, є ілюзією. Майєю, по-їхньому.

А телевізор та Інтернет ще й додають ілюзії в людський мозок. І в результаті, люди бачать, а то й відчувають те, чого немає в реальності. І свято в це вірять.

Безумовно, вся та ілюзія в людському мозку свідомо створена іншими людьми. Навіщо? Причина проста і банальна — так легше керувати і продавати. Тобто причина — гроші.

А тепер давайте подумаємо разом. А чи багато ви чули випадків, коли люди отак втрачали зв’язок із реальністю після прочитання книг чи газет? Думаю, що таких випадків зовсім мало. А ті, що фіксуються, є швидше виключенням, а не правилом.

А чому? Та тому, що при читанні, особливо довгого тексту, а не смс-повідомлення чи посту в соцмережі, не кажучи вже про відеоряд, працюють інші частини мозку, ті, що відповідають за розум, а не за емоції.
Так що читайте, залишайтеся гомосапієнсами. А розумні, як відомо, живуть довше, виглядають краще, хворіють менше. Отже, є щасливішими.

Будьте розумними і щасливими. А ми прощаємося із вами — не назавжди, а лише до липня 2021‑го. «ЕХО» йде в коротеньку традиційну відпустку.

Із 24 червня по 4 липня редакція буде зачиненою. Чекаємо вас 5 липня.

ОГОЛОШЕННЯ ПРИЙМАЄМО ЗА АДРЕСАМИ:

Кобеляки — кіоски ТОРГ-ПРЕСИ: навпроти РВ Нацполіції, біля поліклініки, у автостанції;

Нові Санжари — вул. Незалежності, 37, відділ преси в магазині «Побутова техніка»

Царичанка — магазин «Все для дому» навпроти «Явора».

 

Надіслати поштою: 39200, м. Кобеляки, а/с 33, Тижневик ЕХО.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 червня 2021, 09:09 | Полтавщина | Редакційна


1. Dana77 / 27 червня 2021, 15:09
На жаль, не можу поділити з автором його оптимізм. Можливо, якісь найбільш цікаві газети залишаться, а більшість, думаю, зникнуть, як дротове радіо - колись теж ніхто не вірив, що його не буде, бо це "засіб сповіщення", але прогрес узяв своє. Раніше моя сім’я виписувала багато видань, тепер - жодного. Який смисл, коли вся інформація і Інтернеті? А в газетах мені за мої гроші нав’язують рекламу, телепрограму або якийсь офіціоз, цікавого відсотків 10-15. Грубку не топлю, тому й туди газети не потрібні. Отакі реалії!
2. Slavko / 27 червня 2021, 15:40
"Українців стає все менше"...
Та ви ж раніше писали замовні статті, топили «Свободу» з її ідеологію українців як панівної нації на своїй землі, введення графи «національність» у паспорті !
Тепер завдяки цьому, цій політиці неукраїнців і завдяки вам, у тому числі, маємо справжній геноцид ( хто думає, що це голодомор - ні, це винищення, зп етнічною, національною, іншими ознаками. Сама українська мова дає його визначення. ).
Звісно, що українців все менше, бо якби їх було все більше та української ідеології й культури все більше, то навіщо нам ті партії з націоналізмом ?
А українцям слід затямити і вивчити замість суїцидного поклону "отченаш", що націоналізм - це імунітет від геноциду і навіть подумки, а не наяву, допускати геноцид і то, не проти свого народу ( роду ), яким є далеко не всі особи з громадянством. Вороги посеред нас, вороги зовні, думайте, кого слухати і що читати !
3. Седой / 27 червня 2021, 18:20
топили «Свободу» з її ідеологію українців як панівної нації (К)
Так пануй с голой ж, кто мешает?
4. Slavko / 27 червня 2021, 22:16
3.Седой
«Так пануй»

Тебе не спитали. Розкажи, на чім паразитуєш, москалю.
Нафта закінчиться будеш ***чити й ****тати
5. Filon / 28 червня 2021, 06:24
2.Slavko
«Та ви ж раніше писали замовні статті, топили «Свободу» »

Славік, а звідки в вас інфа про замовні статті? Ви мені гроші платив? Я прямо запитую ви мені гроші давав? Ні? А хто? Тепер щодо "свободи".Де вона? А я свого ставлення до цього політ проекту, який не має до свідомих українців жодного відношення не змінив. Воно - презирливе. Тільки яя висловлюю свої думки прямо, без ніків і псевдонімів. на відміну від вас.
6. Slavko / 28 червня 2021, 08:29
5.Filon
«Ви мені гроші платив?»

Ні, не я платив.
5.Filon
«щодо "свободи".Де вона?»

В Україні, якщо ви не в курсі. Назвіть, чий ми проект, конкретно!
Хто нам платить, хто мені платить і за що ??
Хто свідомий, ватніки ?
Тобто, у вас тут справжнє прізвище, а у мене псевдонім?
Чомусь, всі, кому треба, знають, хто пише, а вам треба мої дані повністю?
Ви, мабуть ще не проснулись.
7. Slavko / 28 червня 2021, 09:16
Воно й не дивно, що ви презираєте все українське як таке. Тільки що Путіна не кличете чи ще якогось чужого чорта. А дехто кличе ! Щоб не презирати українську ідеологію, для того ж треба самому бути українцем. А як це можливо, коли ваші предки зовсім з інших країн, територій? Вам від природи усе тут чуже. Ви мали б усе це прийняти і жити у мирі... Так ні. Що то за свідомість така, що не дозволяє прийняти місцеву культуру, мову, традиції і народ, до якого ви теж стали відноситись ? Є у нас ще трагічні сторінки історії, написані не ворогами і національна ідея, ідеологом якої є, всі знають, Тарас Григорович Шевченко. Вам все це чуже і байдуже. Гірше, у вас викликає презирство. Ну, що поробиш? Кожен має право на свої емоції...
Ви ж навіть подумки не допускаєте, що та ваша «світла» свідомість збудована на совєтскій брехні і пропаганді. І вам не потрібна правда. А я скажу за себе, що у «свободі» я не за "наповнений холодильник", на виборах ми гречки не роздаєм, тільки правду і реальні речі. Тому рейтинг виборів - це і ваш результат. Не думайте, що ви мене цим сильно принизили. Програла «свобода» - програли українці. Маємо владу #идів, ворогів, радуйтесь ! Вони всі ці роки разом із москалями, прикриваючись націоналістичними гаслами, нас нищать, а ви не бачите, бо у вас же велика "свідомість"... А ви б краще почитали програму "Свободи", там немає ніякого вашого нищення і, тим більше, нічого спільного із фашизмом. Скільки правильних речей зробили свободівці ! Ні, ви розповідаєте про гранату... Декому просто дурним залишатися краще. То ж, як казав ворог України, Кравчук, - маємо те, що маємо.
8. Filon / 28 червня 2021, 15:13
Славік, світла свідомість - це відомість вільна від "свободи", яку зовсім невипадково називають сволотою, від капеереса та іншої політичної гидоти. А праацювала «сволота» виключно на розділення українців, тобто на тих, хто користується принципом "розділяй і володарюй". Колись, із часом сам все зрозумієш. Скористайсяя перевіреним віками методом відповідід на питанняя "Кому вигідно". І подумай на дозвіллі, кому було вигідно розділяти українців на прихильників УПА та інших. Чи тобі й досі незрозуміло, що ідеї і рухи до яяких толерантно ставляться в Львові чи Тернополі не сприймаються а в центральній чи східній частині України. І якщо їх насаджувати чим виключно займалася сволота, то це розділяти українців. А отой патріотизм придумали виключно для одінєї цілі - аби одні люди вбивали інших людей і не відчували докорів сумління. І для мене особисто, в цьому сенсі, що сволота, що фашисти, що комуністи - одного поля ягоди. А лекції із брошурки Юрі Бублику почитай. Або повчися у нього на льоту тричі перевзуватися.
9. orakul / 28 червня 2021, 16:24
7.Slavko
«Тільки що Путіна не кличете чи ще якогось чужого чорта.»

Та чорта ви вже сюди давно привели, про це ше Гоголь писав. Що ви все того чорта шукаєте
Посилання на www.youtube.com
10. orakul / 28 червня 2021, 16:36
7.Slavko
«А ви б краще почитали програму "Свободи", там немає ніякого вашого нищення і, тим більше, нічого спільного із фашизмом»

Може в програмі і нема, давно читав, і вона мені здалась дуже схожою з програмою КПУ, тільки в КПУ обіцянки були для всіх а у вас - для українців. І ще у вас було про НАТО, а в КПУ цього не було. Все інше майже під копірку. Але то в програмі, а по факту ми ж бачимо, що дай вам владу, ви спочатку попалите усі книжки залишивши тільки Бандеру. А у Бандери книжок не було, тому що він і писати тольком не вмів, тому попалите всі книжки, навіть книжки Тараса, бо Тарас міг критично мислити і визнавати помилки і написав «Серце болить, а розказувать треба: нехай бачать сини і внуки, що батьки їхні помилялися ... Нехай житом, пшеницею, як золотом, покрита, не розмежованою останеться навіки од моря і до моря – слов’янська земля”. Потім ви візьметесь за винищення неугодного вам населення. А це не лише населення Донбасу і Криму. Прийдеться винищувати і Харків, і Одесу, і Херсон і т.д. Ну, короче, одні галичани залищаться. І це ж не мої придумки, це очевидно із твоїх коментів з погрозами знищити опонента, або в СБУ "здати". Шкода що адмін частину коментів видалив.
11. Slavko / 28 червня 2021, 16:42
Пане Філоненко, патріотизм не вигадали, він українцям передається генетично.
Мені прекрасно відомі проблеми його несприйняття деякими істотами і причини також.
Різниця між сходом і заходом, різниця у поглядах, різниця у віросповіданні, у кожного своя правда - усе це від нечистого. Значить, десь є брехня. Оскільки істина тільки одна. Поки ви будете ту різницю культивувати, поки й буде тривати війна. Слава богу, історія цивілізації українців починається не з того совка, як ви вважаєте, не з Московії і їхньої брехні. Вона у нас набагато глибша, їм навіть і не снилося. І та історія останні віки завжди була однакова, вороги були одні й ті самі, тільки називалися по-іншому. Нас вбивали мільйонами. Ми знову дожилися до того, що вороги нас окупували, тримають за рабів, вбивають за своїми правилами і диктують свої закони. Ви ж розповідаєте, що ми вбиваємо самі себе і цим самим підігруєте ворогам! Ким вас треба вважати?

Вибачте, питання виживання свого роду, власності своєї землі стоїть на першому місці у кожної живої істоти, ставлення до ворогів теж всюди однакове.
Ви ж пропагуєте якусь толерантність до ворога у своїй хаті!
На щастя, патріотів не лякає кількість ворогів, ви ж дивитеся тільки на більшість і відповідно формуєте свої погляди. Не в образу, це є стадний інстинкт
12. orakul / 28 червня 2021, 16:49
7.Slavko
«Шевченко. »

А це ж про таких поцреотів Шевченко писав "Розбрелися та забули Волю рятувати...." До речі, Волю, а не масонську Свободу. Якби ви хоч трішки історію вчили, то не брали б таку собі назву. Ну ще ж Пушкін писав про декабристів "Ты молоток возьмешь во длань И воззовешь: свобода!" Ну ти пойняв, що молоток означа? Мабуть не поняв.
Чи ось ще
"Оковы падали. Закон,
На вольность опершись, провозгласил равенство,
И мы воскликнули: Блаженство!"
Ну хіба це не про сьогодення? Ну тут теж не для твого розуму, але напищу, що слово «равенство» повинно бути з наголосом не на першому складі а на другому. Бо якщо на першому, то буде не в рифму. Ну в рифмах Пушкін точно розбирався. Чи ти й це заперечуватимеш?

І далі

"И мы воскликнули: Блаженство!
О горе! о безумный сон!
Где вольность и закон? Над нами
Единый властвует топор."
Отаке у вас післямайданне блаженство під топором. Але ви із Селеною балдєєте.

Змінено 28.06.2021, 16:52
13. Slavko / 28 червня 2021, 17:27
12.orakul
«Волю рятувати...." До речі, Волю, а не масонську Свобод»

Мля, де ж ти раньше був?.. Ми якраз думали, чи перейменовувати партію.
Ну раз та назва - масонська то будемо міняти...
А що ти казав ми ізТорію не вчили, чи як ?..
Справді. Ми за правду.
Слабий із тебе антимасон, ще й #ида Пушкіна цитуєш
14. orakul / 28 червня 2021, 19:55
13.Slavko
«Мля, де ж ти раньше був?.»

Та тут я весь час був. І як тільки ви таку назву зробили, так я всім це і розказував. Пушкін же це давно написав. Хто ж вам винен, що ви книжок не читаєте? Ви читаєте лише те, що вам ізТорики понаписують для розводки. Он, бач, Пушкіна в богообррані записав. Та де ти бачив, щоб хтось із богообраних на дуелі стрілявся? Ти десь напиши це на конкурс нових анекдотів, то ще й приз получиш. Нє.. ну насмішив. Хай Ехо в рубриці анекдотів напише, як якийсь Шльома визвав на дуель фараона. Цікаво, чи хтось повірить? Із усіх писаній памятаю тільки про те, як праотець Іаків боровся з Богом. Ну поборотися можна, то таке. Чого не зробиш ради гешефту. Але щоб дуель...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації