Вхід | Реєстрація

Землю будуть продавати через інтернет

Землю будуть продавати через інтернет

Документ почне діяти вже на початку липня, після запуску ринку землі.

В офіційному парламентському видданні "Голос України" опублікували закон про продаж земельних ділянок через електронні аукціони, який Верховна Рада ухвалила 18 травня.

Як пише 112.ua, закон передбачає запровадження продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони в електронній торговій системі.

Торги проводитимуть в єдиній електронній торговій системі у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі інтернет, за результатами укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію земельної ділянки з переможцем земельних торгів.

За результатами проведення аукціону укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається, або найвищу плату за користування нею, зафіксовану під час проведення земельних торгів (цінову пропозицію).

Земельні торги проводитимуться відповідно до договору між організатором та оператором електронного майданчика. Усі деталі організації земельних торгів, а саме – розмір, порядок сплати та повернення винагороди оператору електронного майданчика – буде визначено у встановленому порядку Кабміном.

У рішенні про проведення земельних торгів зазначатимуться стартова ціна лота, строк та інші умови користування ділянкою, а також особа, уповноважена на укладання відповідного договору. 

Всі лоти обов’язково повинні мати фотографії земельних ділянок та містити відомості про особу, яка має переважне право на купівлю земельної ділянки.

Відповідно до законопроекту, земельні торги будуть проводитись відповідно до договору між організатором та оператором електронного майданчика, до того ж розмір сплати оператору майданчика встановить уряд.

Документ встановлює, що розмір гарантійного внеску не може становити менш як 30% стартової ціни продажу земельної ділянки або стартового розміру річної плати за користування ділянкою. Пропонується змінити умови неповернення гарантійних внесків.

Для земель державної та комунальної власності с/г призначення стартова ціна дорівнює нормативній грошовій оцінці, а щодо інших земель державної та комунальної власності - не може бути нижчою за експертну грошову оцінку земельної ділянки.

Проектом передбачається, що один лот містить винятково одну земельну ділянку або права на неї.

Технічні вимоги до реалізації переважного права купівлі земельної ділянки у власність у разі продажу її через електронний аукціон встановлює Кабінет міністрів України.

До завершення торгів інформація про їхніх учасників не підлягає розголошенню.

Торги проводяться за наявності не менш як двох зареєстрованих учасників.

Результати земельних торгів за кожним лотом відображатимуться в електронній торговій системі та на Єдиному державному порталі земельних торгів.

Документ почне діяти вже на початку липня, після запуску ринку землі



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 червня 2021, 15:12 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації