Вхід | Реєстрація

Зеленський підписав закон «про податок на Google»

Зеленський підписав  закон «про податок на Google»

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про оподаткування електронних послуг нерезидентів, який більше відомий як закон "про податок на Google". Про це повідомляє "Дом".

Документ вносить зміни до Податкового кодексу, згідно з якими великі іноземні ІТ-компанії будуть зобов'язані реєструвати своє представництво в Україні та сплачувати податок на додану вартість від доходів. Згідно з ухваленими змінами, реєструватися в Україні як платники ПДВ повинні будуть іноземні компанії, які постачають українцям електронні послуги на загальну суму понад 1 млн грн на рік. Реєстрація платника ПДВ для нерезидентів буде спрощеною та віддаленою (на спеціально розробленому вебпорталі).

Зокрема, йдеться про Facebook, TikTok, YouTube, Google, Apple, Microsoft та інші компанії. Після набуття чинності закону вони повинні будуть платити податок на додану вартість у розмірі 20% в іноземній валюті. При цьому надання послуг із дистанційного навчання та надання доступу до публічних онлайнресурсів не оподатковуватимуть.

Зазначається, що закон дозволить збільшити надходження до державного бюджету від ПДВ, і такі правила оподаткування вже стають звичайною практикою в інших державах, наприклад, в країнах Європейського Союзу, Австралії, Білорусі, Казахстані тощо.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 червня 2021, 10:57 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації