Вхід | Реєстрація

«Здоров’я» форсунок залежить від якості дизельного пального

«Здоров’я» форсунок залежить від якості дизельного пального

У народному прислів’ї говориться, що скупий завжди платить двічі. У 30-річному віці Олександр Яременко упевнився в достовірності цієї народної мудрості. На жаль, довелося перевірити дію прислів’я на власному досвіді. А сталося це наступним чином.

Близько року тому чоловік придбав автомобіль Форд Фієста 2010 року випуску. Автівка обладнана дизельним двигуном об’ємом 1,6 кубічних сантиметрів. І, за порадою бувалих друзів, Олександр почав заправляти авто не на АЗС, а з каністр. Як відомо, у подібних точках продажу ллють дизельне паливо сумнівної якості. Та ці доводи не зупиняли власника Фієсти. Адже його головний аргумент полягав у тому, що авто і так надзвичайно економне, а, їздячи на неліквідному дизелі, він узагалі економить.

До цього у власності Олександра перебувала «вазівська» «десятка», про 8-клапанний бензиновий двигун якої він знав лише те, що через кожні вісім тисяч потрібно замінити масло і відрегулювати клапани.

 

Коли автомобіль починає «троїти»

Так от, поїхав Яременко в столицю до свого товариша дитинства. Не доїхавши до Києва сотню кілометрів, у автомобілі почали відмовляти циліндри, простіше кажучи троїти. А потім ще й помітно погіршилася тяга. Чоловік вирішив, що в нього банально закінчується пальне, але дозаправка не принесла очікуваного результату.

Діставшись до місця призначення, Олександр розповів про поломку товаришу, а той відразу виніс вирок — із ладу вийшла форсунка.

— Я навіть не міг подумати, що причина в цьому, — говорить власник Фієсти. — Я відразу замінив свічки запалення, потім — бромпроводи, але виявилося, що товариш не помилявся. Добре, що хоч він майстерню підказав, де виконують якісний ремонт форсунок.

 

«ФорсПРО» — швидка допомога для форсунок

Зі слів Олександра, його товариш займається в Києві перевезенням вантажів. Усі автівки із його автопарку обладнані «дизелем». Тому частенько робить діагностику двигунам і, зокрема, форсункам. І в питаннях ремонту, реставрації й тестування нагнітальних насосів завжди звертається до фахівців автосервісу «ФорсПРО».

Спеціалісти компанії працюють на спеціальному стенді, що  видає детальний аналітичний звіт стану форсунок. Із його допомогою можна відновити нормальну роботу пристрою, не витрачає кошти на новий.

У результаті фахівці «ФорсПРО» діагностували, що причина поломки криється у використанні неякісного пального, що призвело до збою в роботі паливної системи. Форсунку відремонтували і Олександр без проблем повернувся в Полтаву.

Із того часу чоловік відповідально ставиться до заправки автівки. Як кажуть, скупий платить двічі.


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2021, 10:05 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації