Вхід | Реєстрація

Для особливих дітей знайшли приміщення

Для особливих дітей знайшли приміщення
Будівля по Юр’ївській, у якій раніше знаходилося Управління соціального захисту населення

Будівлю планують облаштувати для навчання, спілкування дітей та проведення лікувальних фізичних вправ.

У цьогорічному 9‑му номері тижневика від 4 березня була надрукована стаття «Особливий день для особливої мами». У ній розповідалося про благодійний проект, що напередодні Свята весни проходив у Кобеляках. Його учасницями стали мами, які виховують дітей з інвалідністю. Жінкам пропонувалося відвідати перукаря, візажиста й майстра манікюрної справи, після чого їх запрошували на фотосесію.
Ідея організувати благодійний проект виникла в голови громадської організації «Наші особливі діти» Ірини Пролом.

Під час розмови з кореспондентами тижневика Ірина повідомила, що батькам та дітям з інвалідністю потрібне приміщення в Кобеляках, де вони могли б збиратися разом. Оскільки частина дітей навчається вдома і не має можливості постійно спілкуватися з однолітками. Приміщення потрібне для спільних зустрічей, занять із психологами й іншими спеціалістами. Адже профільні спеціалісти працюють у великих містах і далеко не кожна родина має можливість відвідувати подібні заняття.

Днями Ірина Пролом зателефонувала на редакційний номер і розповіла, що мрія членів громадської організації здійснилася. Їм надали приміщення. Це будівля по вулиці Юр’ївській, у якому раніше знаходилося Управління соціального захисту населення.

Голова громадської організації відзначила зручне місце розташування. Так як поряд з будівлею знаходиться парк із гойдалками і спортивними майданчиками.

Батьки особливих дітей швидко згуртувалися і зайнялися облаштуванням приміщення. Діти теж не стояли осторонь, вони підмітали, мили вікна, підлогу й стіни.

Ірина Пролом говорить, що  члени громадської організації хочуть облаштувати кімнати таким чином, аби створити для дітей ігровий простір. Також планують придбати реабілітаційні тренажери.

— У навчальній кімнаті діти здійснюватимуть свої перші відкриття та робитимуть упевнені кроки у навчанні. У цій зоні треба розмістити мобільні парти, які можна буде легко переміщувати для зручної групової чи індивідуальної роботи дітей, тут же будуть дошки: звичайна та інтерактивна. Ми плануємо проводити заняття, майстер класи, свята, консультації логопедів, психологів. Також влаштовуватимемо культурні, спортивні та розважальні заходи для дітей і їх сімей. Соціально-побутова кімната буде призначена для практичних занять із дітьми з вадами розвитку. Тут діти вчитимуться користуватись електричними й механічними побутовими приладами, кухонними предметами, скляним посудом із врахуванням правил безпеки та ведення побуту, як у реальному житті. Окрім того, групові заняття сприятимуть засвоєнню морально-етичних норм поведінки, вихованню навичок спілкування, — пояснила Ірина Пролом.

Користуючись нагодою очільник громадської організації від імені членів ГО та від себе особисто подякувала міському голові Кобеляцької ОТГ Олександру Копельцю за допомогу у виділенні приміщення.
Наразі у громадській організації «Наші особливі діти» зареєстровано 25 дітей. Для повноцінної роботи закладу потрібне спеціальне обладнання. Голова ГО говорить, що власними зусиллями батьки не зможуть облаштувати приміщення всім необхідним.

Потрібні чималі кошти, яких, на жаль, громадська організація не має. Та батьки особливих дітей не сидять на місці, склавши руки. Вони готують проект на конкурс «Бюджет участі», аби залучити кошти з області.

Також батьки і діти сподіваються на підтримку жителів Кобеляцької громади, спонсорів та благодійників. Для всіх небайдужих, хто бажає допомогти, Ірина Пролом надала реквізити ГО «Наші особливі діти».

Код отримувача: 43189183

Банк: АТ КБ «ПриватБанк»

Рахунок: UA793052990000026007021202162


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2021, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації