Вхід | Реєстрація

На 92 мільйонів гривень зросли надходження військового збору від полтавських платників

На 92 мільйонів гривень зросли надходження військового збору від полтавських платників

Цього року Полтавщина на підтримку українського війська спрямувала 364 млн. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження у 2021 році  зросли на суму 92 млн. грн.

Так, позитивна динаміка надходжень військового збору є результатом відповідальності платників податків-роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування військовим  збором є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Ставка збору становить 1,5 відсотка від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.


Автор: Головне управління ДПС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2021, 17:05 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації