Вхід | Реєстрація

Майже на всій території Полтавщини встановлений 5 клас пожежної небезпеки

Майже на всій території Полтавщини встановлений 5 клас пожежної небезпеки

Заходи щодо запобігання і протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях у літній період обговорили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Від Полтавщини у заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін, заступник голови облдержадміністрації Євген Греков, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, керівники профільних органів і служб, а також структурних підрозділів ОДА. 

– Нині триває період підвищеного класу пожежної небезпеки. Із початку року за оперативними даними в Україні виникло 13 тисяч пожеж в екосистемах на площі понад 10 тисяч гектарів, 280 пожеж у лісах, 76 пожеж – на сільгоспугіддях і 12700 – на відкритій місцевості. В цілому відзначаємо прогрес в організації протидії пожежам в екосистемах і нині це дозволяє утримувати ситуацію контрольованою. Кількість пожеж зменшилася порівняно з минулим роком, але щотижня за статистикою їх число збільшується, як і площа, охоплена вогнем. Ми тільки підходимо до піку пожежонебезпечного періоду й лише спільними зусиллями забезпечимо ефективну протидію пожежам, – зазначив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Начальник Полтавського обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайло зазначив, що нині на переважній частині Полтавщини встановлений 5 клас пожежної небезпеки, лише на заході області залишається 4-ий. Додав, що в найближчі дні короткочасні дощі, які очікуються в регіоні, не вплинуть на зменшення класу. 

Питання запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах кілька разів розглядали на засіданнях регіональної комісії з питань ТЕБ і НС. Відповідно до протокольного рішення регіональної комісії від 12 липня, у зв’язку зі встановленим 5 класом пожежної небезпеки, на території Полтавщини встановлене обмеження щодо відвідування і проїзду транспортних засобів у лісових масивах до покращення ситуації.

У лісових масивах створено понад 2 тисячі кілометрів і проведено догляд за вже існуючими понад 17 тисячами кілометрів мінералізованих смуг. Для нагляду за пожежною ситуацією встановлені й модернізовані 26 телевізійних систем раннього виявлення лісових пожеж. Також створені рейдові групи, які проводять патрулювання лісових масивів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2021, 22:05 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації