Вхід | Реєстрація

Уряд зароблятиме на працевлаштуванні іноземців

Уряд зароблятиме на працевлаштуванні іноземців

Доки українці шукають працевлаштування за кордоном, в Уряді спрощують іноземцям доступ до робочих місць. Бо це — додатковий дохід для бюджету.

Так, проект № 5795 «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні» прибирає майже всі кваліфікаційні та зарплатні вимоги для видачі дозволу на працевлаштування іноземців або їх навчання в Україні.

Якщо сьогодні дозвіл на роботу видають випускникам певних навчальних закладів із ТОП-100, висококваліфікованим спеціалістам тощо, а мінімальна зарплата для іноземця не може бути нижчою за 30 тисяч гривень, то цей проект таку дискримінацію усуває.

Тож після його прийняття, напевне, Уряд очікує напливу дешевої робочої сили із-за кордону. Бо фактично єдиною перешкодою для отримання дозволу стане його оплата — 10 (наразі — 6) прожиткових мінімумів для працездатних осіб (22,7 тисячі гривень) як за видачу, так і за продовження дії такого документу. При чому втричі скорочується строк дії самого дозволу — до одного року (крім відрядження за контрактом).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 липня 2021, 17:56 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації