Вхід | Реєстрація

«Водоканал Плюс» хоче отримати дозвіл на користування надрами

«Водоканал Плюс» хоче отримати дозвіл на користування надрами

Кобеляцьке комунальне підприємство легалізує видобуток води.

12 липня 2018 року Господарський суд Полтавської області прийняв ухвалу в справі № 917/2173/17 за заявою Державної екологічної інспекції в Полтавській області про стягнення з Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал» 1 233 162,16 гривні збитків, завданих державі самовільним використанням надр (підземні води).

На той момент майно вказаного підприємства депутати вже передали Кобеляцькій міській раді, а потім — новоствореному підприємству «Водоканал Плюс». Саме цей штраф став однією з рушійних причин для створення нової водопровідної організації.

Після утворення Кобеляцької територіальної громади у підпорядкування «Водоканал Плюс» перейшли 24 артезіанські свердловини. Такий висновок напрошується з тендеру, оголошеного комунальниками 20 липня, під назвою «Гідрогеологічне обстеження 24 експлуатаційних свердловин, які розташовані в 16 населених пунктах водозабору Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал плюс» та підготувати геолого-гідрогеологічні матеріали для отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Згідно тендеру, керівник «водоканалівців» Володимир Юрко підписав договорів на виконання робіт із представником Товариства з обмеженою відповідальністю «Геологічна компанія «ГЕОНІКС» вартістю 45 663,60 гривні.

Так що, виготовивши всі документи та отримавши дозволи, «Водоканал» почне легально видобувати воду з артсвердловин на території Кобеляцької ОТГ.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2021, 12:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації