Вхід | Реєстрація

Для відремонтованої вулиці Декабристів шукають підрядника

Для відремонтованої вулиці Декабристів шукають підрядника

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій для шляхо­будівельних організацій завершується 30 липня.

 

Обіцяного чекали 5 років

У передостанньому номері тижневика (№28(927) від 15 липня) була надрукована стаття під назвою «Дорога на Лісне селище стала проїзною». У ній розповідалося про ремонт вулиці Декабристів, що розташована під значним нахилом до річки Ворскла. Дорожнє покриття в цьому місці ніколи не виділялося зразковим станом. Особливо воно погіршилося після того, як кілька років тому від багатоквартирних будинків та оптової бази «Два куми» були відведені талі й дощові води, що фактично змили асфальт на дорозі по вулиці Декабристів до Лісного селища.

Мешканці двох вулиць постійно зверталися в міську раду, аби їм відремонтували дорогу, так як гористою місцевістю було надзвичайно складно проїхати автомобілем. Та якщо влітку водіям вдається виїхати на круті підйоми, то під час ожеледиці і снігопадів їх шанси скорочуються до нуля.

У жовтні 2016 року жителі цих вулиць організували сходку, на яку приїхав міський голова Олександр Копелець. Кобелячан цікавило, коли міська влада відремонтує дорожнє покриття. Олександр Копелець пояснив присутнім, що ямковим ремонтом тут не вдасться обійтися, так як асфальт вимиє після кількох злив. Тому дорогу треба повністю перестеляти.

Із того часу минули два роки. У грудні 2018­-го на сесії міські депутати прийняли Програму покращення стану дорожнього господарства в місті на 2019­-2020 роки. Відповідно до неї, за два роки в Кобеляках мали відремонтувати 33 вулиці і провулки. Капітальний ремонт планували провести на вулицях Декабристів і Лісне селище.

І от 6 липня в редакцію зателефонував кобелячанин Роман Пелюхня та запропонував приїхати на вулицю Декабристів, аби оглянути відремонтоване дорожнє покриття.

Крім ремонту самого дорожнього покриття, працівники підрядної організації спробували відвести воду, щоб потоки не заливали людські двори.

На Декабристів працювала техніка підприємця із Золотоноші Лева Маргаряна. Робітники цієї організації ремонтують міські вулиці вже протягом трьох місяців.

 

Капремонт оцінили в 700 000 гривень

21 липня Кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал Плюс» оголосило тендер на «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Декабристів від буд. 37 по вул. Калинова до буд. 33 вул. Декабристів у м. Кобеляки», вартістю 700 000 гривень.

Аукціон проводитиметься за спрощеною системою закупівель. Тобто, такий тендер проходить у зжаті терміни, а для його успішного завершення достатньо заявки одного учасника.

Кінцевий строк подання пропозицій завершується 30 липня. Аукціон буде запланований після 27 липня. І можна припустити, що учасником і переможцем аукціону буде саме золотоношинський підприємець Лев Маргарян. Хоча, можливо, він надав свою техніку в суборенду.

У оголошенні про проведення спрощеної закупівлі вказано, що переможець аукціону має виконати будівельні роботи протягом серпня. Гарантійний термін на наданий обсяг послуги становить лише 1 рік. Фактично, асфальтне покриття має протриматися одну зиму.

У технічних завданнях вказаний об’єм робіт, який має виконати підрядник.

№ п/п

 Найменування робіт і витрат

Одиниця виміру

Кількість

1

Улаштування основ та покриттів з піщано­гравійних сумішей оптимального гранулометричного складу одношарових, товщиною 12 см

100 кв. м

10,76

2

На кожний 1 см зміни товщини шару основи та покриття з піщано­гравійних сумішей додавати або виключати до норм 18­22­1,

18­22­2, 18­22­3 (до 9 см)

100 кв. м

­32,28

3

Улаштування вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші без застосування укладальників асфальтобетону (середня товщина – 6 см.)

100 т

1,5387

4

Укріплення узбіччя втрамбовуванням ЩПС

100 кв. м

3,19

5

Піщано­щебенева суміш

(0 до 40 мм)

куб. м.

27,12


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2021, 13:32 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації