Вхід | Реєстрація

Майже 80 людей травмувалися на робочому місці

Майже 80 людей травмувалися на робочому місці

У Полтавській області від початку року сталося 77 випадків травмування на роботі. Це на півтора десятки менше, ніж за такий період торік. Про це повідомила речниця управління Держпраці Полтавщини Софія Істоміна.

Крім 77 випадків травмування працівників, за 2021‑й рік сталося шість смертей на робочому місці. Минулого року за такий період було 93 травмування і п’ять смертельних випадків, повідомила Софія Істоміна.
Випадки травмування на роботі сталися в 16 галузях: сільське господарство — 16, соціально-культурна сфера — 14, машинобудування — 11, харчова промисловість — 5, будівництво — 5, торгівля — 4, енергетика — 4, житлово‑комунальне господарство — 4, залізничний транспорт — 3, лісове господарство — 2, нафтогазова промисловість — 2, автомобільний транспорт — 2, інші види транспорту (підприємства авіаційного транспорту, міського електротранспорту, будівництва та експлуатації доріг) — 2, котлонагляд та підйомні споруди — 1, газова промисловість — 1, пошта, зв’язок — 1.

По два смертельні травмування сталися в сферах сільського господарства і торгівлі, а ще по одному — у газовій промисловості та соціально-культурній сфері.

Перевіряє дотримання законодавства у сфері охорони праці та безпеки на підприємствах Державна служба України з питань праці. Якщо на виробництві сталося травмування робітника, то управління Держпраці створює комісію для розслідування випадку. Під час нього мають з’ясувати причини та обставини події.

Аби мати право на компенсацію та соціальні виплати через травмування, людина повинна бути офіційно працевлаштованою, розповіла речниця управління Держпраці Полтавщини.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2021, 13:39 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації