Вхід | Реєстрація

Коли очікувати на метеорний потік Персеїди

Коли очікувати на метеорний потік Персеїди

Яскраві Персеїди — мабуть, найпопулярніший метеорний потік року, і він тільки почався! При ясному небі ви зможете побачити те, що деякі вважають найбільш дивовижним космічним світловим шоу.

За даними сайту Earthsky.org, найбільшу кількість метеорів можна очікувати під час піку потоку в період з 11 по 13 серпня.

Щороку Земля проходить через шлях комети Свіфта-Туттля з 17 липня по 24 серпня, а пік потоку — коли Земля проходить через саму щільну і круту область — припадає на 11–13 серпня. Це означає, що в цей час можна побачити найбільшу кількість метеорів за мінімальний проміжок часу. У роки без місячного світла кількість метеорів на годину вища, а в роки спалахів (як, наприклад, у 2016 році) цей показник може становити 150–200 метеорів на годину. У цьому році в пік потоку можна очікувати до 60 метеорів на годину.

Минулого року яскраве місячне світло не дуже сильно затулило вид метеорного потоку, але сяйво Місяця продовжує турбувати спостерігачів, які бажають отримати чіткий огляд. Попри те, що Персеїди особливо яскраві, місячне світло може ускладнити спостереження.

Найкраще метеорний потік Персеїди видно в Північній півкулі й до середніх південних широт, і все, що вам потрібно, щоб застати це видовище, — це темрява, зручне місце для сидіння і трохи терпіння.

Щоб найкраще побачити Персеїди, вирушайте в найбільш темне місце і відкиньтеся назад, щоб побачити якомога більше неба прямо над собою.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2021, 19:21 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації