Вхід | Реєстрація

Біличани вимагають об’єктивного розслідування

Біличани вимагають об’єктивного розслідування

У минулий четвер відбулася зустріч представників білицької громади із головою селищної ради Миколою Скрильником та співробітниками відділення поліції «№ 2, що обслуговує Кобеляцьку та Білицьку громади.
Біличани прагнули почути якомога більше про ситуацію із розслідуванням дорожньо-транспортної пригоди, у якій постраждав місцевий житель Антон Ялинич.

Нагадаємо, що 25 липня хлопця із численними досить тяжкими травмами доставили спочатку в Кобеляцьку лікарню, потім перевезли в Полтаву. Лікарі були змушені видалити молодому чоловікові селезінку, у нього зламані кілька ребер.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом ДТП із потерпілими.

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами:

  1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, — карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
  2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Але частина біличан вважають, що потрібно розслідувати і факт побиття Ялинича, який нібито мав місце.

Окрім того, оскільки у вчиненні злочину підозрюється чоловік ромської національності, то не обійшлося без вічного «національного питання». Деякі біличани вважають, що місцевій владі і поліцейським потрібно провести перевірку, чи мають усі цигани, які нині проживають у селищі, відповідну реєстрацію.
Для того, щоб отримати відповіді на ці та інші питання, група біличан домовилася про те, що із ними зустрінеться селищний голова Микола Скрильник та співробітники поліції.

Зустріч відбулася. Правоохоронців представляла ціла група співробітників поліції на чолі з виконуючим обов’язки начальника відділення №2 Юрієм Стеценком.

Юрій Михайлович одразу повідомив присутніх про те, що слідчі дії ведуться виключно за фактом ДТП із потерпілими.

За інформацією, яку оприлюднив поліцейський, події нібито розвивалися наступним чином.

У той вечір у Ялинича виник конфлікт із невстановленими особами чи особою в районі залізничного вокзалу. Нібито, це бачили працівники залізниці. Потім хлопець зустрів ромів, сів до них у машину.

Виник конфлікт із циганами. Хлопці встали із салону автомобіля. Почалася бійка. Нібито, водій автомобіля навіть намагався захистити Ялинича. А потім, під час здійснення розвороту, буквально переїхав біличанина.

Це — одна із версій, яку розглядає поліція.

Також Стеценко розповів, що автомобіль, що фактично став знаряддям злочину, згідно із рішенням суду, заарештований і знаходиться на штрафмайданчику. Водій, який вчинив наїзд на Ялинича свою провину визнає, із слідством співпрацює.

У свою чергу, селищний голова Микола Скрильник поінформував присутніх на зустрічі:

— Перед цією зустріччю в мене була й інша. Приходили дві жінки. Одна назвалася мамою підозрюваного. Вона говорила, що їх сім’я бере на себе витрати на лікування Ялинича. Нібито, цигани готові допомагати мамі Антона і оплачувати всі чеки на придбання медикаментів.

Під час зустрічі Скрильник і Стеценко говорили про те, що правоохоронці проведуть ретельну перевірку на предмет того, чи всі цигани, які нині перебувають у Біликах, мають документи про реєстрацію.

Закінчилася розмова тим, що сторони домовилися про нову зустріч. Знову в четвер, але цього разу в будівлі селищного Будинку культури. На неї буде запрошений і слідчий, який веде справу.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2021, 18:09 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації