Вхід | Реєстрація

Завершується реконструкція Полтавської філармонії

Завершується реконструкція Полтавської філармонії

У 2021 році в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Полтавщині проводять реконструкції двох об’єктів культури. Один із них – обласна філармонія.

– Цей мистецький заклад  після театру імені Гоголя стане другим обласним майданчиком із сучасною технікою, куди можна буде запрошувати артистів національного рівня. Полтавську обласну філармонію включено до туристичних магнітів області. Вона розрахована на 321 глядацьке місце, – розповів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

За його словами в ході реставрації виконали утеплення фасадів, заміну вікон та дверей, ремонт ґанків та встановлення пандусів, улаштування приміщення для поста чергового персоналу, внутрішнє оздоблення, ремонт сцени, глядацької зали, балкону та фойє. Також провели відновлення систем вентиляції та електропостачання.

Будівля філармонії – це будинок колишньої хоральної синагоги та пам’ятка місцевого значення. Ця будівля  пережила три пожежі, остання була близько 10 років тому Реставрація будівлі триває з 2016 року. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить майже 92 млн грн. Фінансували його з обласного та державного бюджетів.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2021, 11:40 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації