Вхід | Реєстрація

Красненську й Канавську школи закриють

Красненську й Канавську школи закриють
Наталія Коваль: «Оскільки у школі немає дітей, її доведеться ліквідувати»

Таку інформацію повідомила начальник відділу освіти Кобеляцької міської ради Наталія Коваль.

Минулий четвер відбулося спільне засідання депутатів Кобеляцької громади. Перше питання, яке розглянули міські обранці, стосувалося ліквідації двох навчальних закладів.

Зі слів начальника відділу освіти Наталії Коваль, депутатам потрібно внести зміни в попередні рішення про оптимізацію освітньої мережі, прийняті ними на минулій сесії.

Нагадаємо, що на попередньому сесійному зібранні, яке проходило 14 липня, міські обранці проголосували:

  • за ліквідацію Перегонівської початкової школи та Лебединської ЗОШ I–II;
  • припинення діяльность філії «Золотарівська початкова школа» опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 2»;
  • реорганізацію Канавської загальноосвітньої школи I–II ступенів, Ліщинівської та Красненської філій опорного закладу «Кобеляцький ліцей №1» у початкові школи.

Наталія Коваль пояснила, що депутатам пропонується прийняти рішення про ліквідацію закладів освіти:

— Це — філія Красненська. Є відношення директора опорного закладу школи № 1 про те, що на сьогодні в Красненській початковій школі відсутній контингент дітей. А тому ми повинні прийняти рішення про ліквідацію цього навчального закладу. Коли це питання розглядалося на попередній сесії, то планувалося, що в школі навчатимуться 15 дітей. Дехто з дітей перейшов у Бродщинську школу, інші — у Кобеляцьку. А оскільки в закладі учнів немає, його доведеться ліквідувати.

Далі начальник відділу освіти пояснила, що схожа ситуація відбувається і в Канавській школі. Директор навчального закладу надав відношення, згідно якого в ЗОШ залишилося чотири дитини. Через відсутність дітей пропонується закрити школу.

Приміщення обох навчальних закладів знаходитимуться під охороною.

Стосовно персоналу шкіл, то частині педагогів пропонують перейти працювати в Білицьку громаду, більшість підуть на вислугу.

У результаті, депутати винесли питання на розгляд сесії, що запланована на 27 серпня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2021, 15:35 | Кобеляки | Культура та освіта


1. FreemEn / 27 серпня 2021, 15:53
"Стосовно персоналу шкіл, то частині педагогів пропонують перейти працювати в Білицьку громаду"

Дивна пропозиція??? Яке відношення Білицька громада має до кобеляцької освіти. При вивільненні працівників у звязку зі скороченням пропонуються посади в системі шкіл саме Кобеляцької громади..

Це по типу, ми вас скорочуємо і ідіть на хр*н!!
2. Zorn / 27 серпня 2021, 16:01
Сесія відбулася сьогодні. Можна було б в повідомлення написати і про сесійний результат розгляду питання.Оперативність, актуальність та об’єктивність - авторитет журналіста.
3. alist / 27 серпня 2021, 23:10
Спеціально заліз на сайт громади, там є чудовий докУмент - "Про затвердження Плану соціально-економічного розвитку Кобеляцької міської громади на 2021 рік." і там - Канавська школа - 29 учнів, Красненська - 40 учнів, це я так розумію в 2020р., а тепер - 4 та 0 відповідно???? За рік? Там що війна пройшла?
Знову таки, повертаючись до ідеї фікс місцевої влади - встановлення кругом скверів, зон відпочинку, вуличних тренажерів і т.п. на фоні закриття шкіл, це що нова программа розвитку - тупі, зате здорові?
4. orakul / 28 серпня 2021, 00:56
3.alist
« встановлення кругом скверів, зон відпочинку, вуличних тренажерів і т.п. на фоні закриття шкіл, це що нова программа розвитку - тупі, зате здорові?»


Скільки вам треба пояснювати?
Створюється сяка-така інфраструктура для нових мешканців, які будуть тут жити після пришелепків.
Вже сто разів приводив цитату із вірша Героя України Бориса Олійника
"І якось ми, стужившись по домівці,.
повернемось, і нам розкаже гід,.
Що тут колись жили, пак, українці...
— А є хоч слід?
— Та от... схолов і слід."
Підтвердженням правоти його слів є відсутність його книжки "У замкненому колі. Із окупаційного зошита" у Бібліотеці, музеї, міськраді і взагалі будь де. Не дивно, що у нас є такий Герой-земляк, вірші якого ніде не можна прочитати? Жодна держустанова чи тіпа патріотична громадська організація не помістить його книжку на своєму сайті. От тільки лошари це чомусь називають конспірологією. Яка нах конспірологія? Чи вам повилазило?
"Допоки ділим кольори та межі,
Хизуючись, які ми незалежні,–
Тим часом колорадівські жуки
Уже майно пустили наше в діло
І нас на дві полтини розділили:
Одних – під хвіст,
а решту – в жебраки."

Змінено 28.08.2021, 01:01
5. orakul / 28 серпня 2021, 01:18
Якось забув що Борис Олійник був депутатом Верховного Совета СССР. Оті створіння із інституту тіпа національної тіпа памяті можуть же його декомунізувати. Тільки мубуть "до того" його треба позбавити звання Герой України. От задаром підкидаю їм ідею для заробітку. Шановні, вірніше, нешановні, пишіть петицію до пана президента про позбавлення покійного земляка Бориса Олійника звання Героя України. А то чіпляєтесь до назв вулиць як якісь пришелепки. Виносьте питання на рехверендум. Пришелепки вас підтримають майже одноголосно.
Тут ще одна кумедія недавно була. Кажуть у нас 25 серпня у Солошиному святкували річницю ще одного земляка, ще одного Героя України Павла Загребельного. І куди дивляться оті поцреоти, оті безпамятні інститути? Це ж жах якийсь. Ви почитайте ким він був. Герой України, то для конспірації, а насправді:
"лауреат Державної премії СРСР, Шевченківської премії. Депутат Верховної Ради СРСР 10–11 скликань (1979–1989), депутат Верховної Ради УРСР 9-го скликання (1975–1980). Кандидат у члени ЦК КПУ (1976–1981), член ЦК КПУ (1981–1990)." Де тут Селена із Славком? А-у!
6. orakul / 28 серпня 2021, 01:20
Ты не окликай меня – не нужно!
Я в Европу босиком иду.
С голым задом. Долго и натужно
К европейским ценностям бреду…

Все мои достоинства не скрыты.
На плечах трепещет только флаг.
Знаю – к европейскому корыту
Преградил мне путь москальский враг.
7. Krapka / 28 серпня 2021, 13:43
Та кому ті школи потрібні? Ні, не так сформулюю: кому потрібні освічені люди з мізками? Треба вже починати закривати лікарні. Бо кому потрібні здорові люди?
8. orakul / 29 серпня 2021, 08:27
7.Krapka
«Та кому ті школи потрібні? »

Ясно, що владі школи не потрібні, владі потрібне бидло. Школи повинні були бути потрібні пришелепкам, і самим вчителям - як джерело їх існування, але вчителі самі посіяли те, що тепер пожинають. І молодь тепер треба вчити самим батькам, але для нас це нереально тому що пришелепки. Ви запитайте українців і 99% скажуть що малі школи не рентабельні, збиткові чи як там ще. Це звичайна точка зору звичайного пришелпка, а якщо пришелепок ще й свідомий поцреот то він вам взагаді такого наверзе....
А якби у нас люди мислили як державники, якби їм ця держава була потрібна не лише для розваг і парадів, то вони б казали так, як каже тіпа диктатор Лукашенко «После хлеба самое важное для народа это школа. … образование, это не сфера услуг, не бизнес, а ОПЛОТ НАШЕЙ ГОСУДАРСТВЕННОСТИ.»
Давно сказано: "Спасіння потопаючих справа рук самих потопаючих"
Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації