Вхід | Реєстрація

До голосування завершилось менше двох тижнів

До голосування завершилось менше двох тижнів
Дуже красивий фонтан для Драбинівки

21 серпня припинений прийом проєктів на участь у конкурсі «Бюджет участі». Усього жителі Полтавщини подали 170 ідей. До 14 вересня конкурсна комісія перевірятиме правильність підготовки проєктів. Далі в нас буде два тижні для того, аби підтримати три ідеї, що сподобалися більше всього.

Кілька тижнів тому ми розповідали про частину поданих з Білицької громади проєктів.

Зокрема:

  • про сквер для відпочинку, який за 200 000 гривень планують обладнати в Червоних Квітах. Порядковий номер — 27;
  • про зону відпочинку для мешканців Чорбівки, вартістю 200 000 гривень, проєкт № 21;
  • про літню сцену Центральному парку культури та відпочинку Бутенок, за 200 000, номер проєкту — 19.

Та на цьому ідеї наших земляків не завершилися.

 

Сучасний паркан

Анастасія Василенко вважає, що необхідно встановити сучасну та безпечну огорожу навколо опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 1». Паркан сприятиме безпеці дітей, які відвідують групи дитячого садка, учнів ліцею, батьків та всіх працівників навчального закладу. Металева конструкція складатиметься з огорожі, стовпчиків, хвіртки і воріт. Загальна вартість робіт — 100 000 гривень. Номер проекту — 133.

 

Павільйон для василівський малюків

Впорядкуванням території закладу дошкільної освіти «Малятко» у Василівці переймається Оксана Блискун. Її проєкт передбачає придбання та встановлення дитячого павільйону, посадку зелених насаджень, що дасть змогу проводити заняття на свіжому повітрі та захистить від перегріву як працівників закладу, так і вихованців. Також проєкт передбачає придбання та укладання тротуарної плитки, що надасть естетичного вигляду подвір’ю. На всі ці заходи знадобиться 200 000 гривень. Номер проєкту — 102.

 

Інклюзивно-ресурсний простір для особливих дітей

Ірина Пролом турбується про створення комфортних умов для особливих діток Кобеляцької громади. Її проєкт має на меті створення функціонального простору з відповідним облаштуванням (три локації: навчально-виховна, корекційно-розвиткова та спортивно-ігрова) для розвитку дітей з особливими освітніми потребами та гармонізації їх психоемоційного стану. Для втілення в життя ідеї Ірини Пролом потрібно 200 000 гривень. Номер проєкту — 49.

 

Що там у сусідів з Новосанжарщини

Активними виявилися і жителі кількох громад уже колишнього Новосанжарського району.

Нагадаємо, що мешканці Драбинівки вболівають за місцевих школярів. Тому подали наступні проєкти;

  • доріжка до корпусу молодших класів — «Комфортна доріжка», вартість 100 000 гривень, номер — 12;
  • вуличний тренажерний комплекс «Спортивний стимул» за 162 450 гривень, номер — 14.

 

«Безпечна» Маячка

Саме таким воліє бачити населений пункт Надія Романенко.

Згідно проєкту «Маячка — безпечне та комфортне село», планується становлення камер відеоспостереження на вулицях. Заходи допоможуть знизити та запобігти злочинності і правопорушенням, забезпечити оперативне реагування на скоєні злочини, випадки хуліганства. Придбання та встановлення відеокамер обійдеться в 200 000 гривень. Номер проєкту — 115.

 

Соколовій Балці потрібне вуличне відеоспостереження

Так вважає Світлана Калініченко, котра подала на конкурс ідею «Встановлення системи відеоспостереження — запорука безпеки громадського порядку в Соколовій Балці».

Проєкт спрямований на створення безпечних та комфортних умов проживання для всіх мешканців села в цілому, підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів з розкриття і розслідування злочинів та правопорушень за допомогою використання бази даних із камер відеоспостереження. На думку автора, 200 000 гривень вистачить на їх закупівлю. Порядковий номер — 114.

 

Камери для Нехворощі

Ще один проект від мешканки Нехворощанської громади Наталії Рудь теж відноситься до категорії «Безпека і порядок». Вона бажає посилити безпеку громадян, забезпечити нормальну життєдіяльність Нехворощі. Для цього потрібно 200 000 гривень. Якщо бажаєте підтримати ідею Наталії Рудь, то запам’ятайте номер проєкту — 79.

Отож, знайомтеся з проектами і підтримуйте кращі ідеї з 14 до 30 вересня.

 

«Як зробити Драбинівку найкращою»

Знає голова громади Тетяна Лєскова. І тому виступає за встановлення вуличного фонтану. За її проєктом «Зробимо наше село найкращим», у парковій зоні центру села буде встановлено красивий фонтан. Доступ до нього буде вільний. Усі жителі та гості села зможуть милуватися красою фонтану та насолоджуватись прохолодою його води. Він стане головною окрасою сільського парку. Коштуватиме такий фонтан 100 000 гривень, ще 150 000 потрібно для підведення води і благоустрою території. Номер ідеї — 73.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2021, 10:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації