Вхід | Реєстрація

Кількість учнів у інклюзивних класах зросла вдесятеро

Кількість учнів у інклюзивних класах зросла вдесятеро

Міністерство соціальної політики заявляє, що за останні п’ять років в Україні кількість учнів у інклюзивних класах зросла вдесятеро.

«Україна суттєво наростила темпи впровадження інклюзії в середніх навчальних закладах. За інформацією Державної служби якості освіти України, ще п’ять років тому в інклюзивних класах навчалося вдесятеро менше дітей, ніж сьогодні. Наразі інклюзивне навчання організовано майже в 43 % шкіл, у понад 18 тисячах класів», — ідеться в повідомленні прес­служби міністерства.

Зазначається, що заклад освіти за заявою батьків має створити інклюзивний клас у обов’язковому порядку, а також забезпечити дітям з особливими освітніми потребами постійну або часткову підтримку під час навчання.

«Якщо особливі освітні потреби в учня виявлено під час навчального процесу, дирекція закладу докладає зусиль для їх мінімізації, а коли цього недостатньо, рекомендує батькам звернутися до інклюзивно­ресурсного центру для проведення комплексної психолого­педагогічної оцінки розвитку дитини. Й уже на підставі його висновку школа надаватиме підтримку з урахуванням виявлених у неї проблем. А саме: забезпечуватиме умови для безперешкодного доступу дитини до приміщення школи, закуповуватиме обладнання ресурсної кімнати та засобів корекції відповідно до своїх можливостей», — ідеться в повідомленні.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2021, 19:33 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації