Вхід | Реєстрація

Як працюють камери фіксації порушень ПДР

Як працюють камери фіксації порушень ПДР

На дорогах у Полтавській області встановили 12 камер автофіксації порушень Правил дорожнього руху. Найбільше — 5 приладів — у Полтаві. Нині всі повноцінно працюють та виявляють перевищення швидкості, розповіла речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

Камери для фіксації перевищення швидкості встановили на ділянках, де через таке порушення стається найбільше аварій. Такі пристрої вимірюють швидкість та розпізнають номерний знак авто. Після цього дані надсилають у відділ автофіксації Департаменту патрульної поліції.

Розташування всіх камер можна переглянути на карті МВС.

Виносять постанову на власника авто, який внесений у Єдиний державний реєстр транспортних засобів.

Постанови про порушення швидкісного режиму надсилають водіям поштою. Після того, як водій отримує це повідомлення, документ набирає чинності. Також перевірити, чи виписали штраф, можна за допомогою електронних сервісів — це Електронний кабінет водія, Система перевірки порушень ПДР, додаток «Штрафи ПДР», а ще Telegram-бот «Штрафи UA».

Коли надійшла постанова, можна побачити в ній QR-код. Скануєте його і переходите за цим посиланням. Після цього фото- і відеопорушення, які зафіксувала камера, повинні відображатися.

У постановах про адмінпорушення вказують і те, на скільки водій перевищив допустиму швидкість. Якщо це число — понад 20 кілометрів за годину, то сума грошового стягнення — 340 гривень. Якщо перевищення на понад 50 кілометрів за годину — 1 700 гривень.

Сплатити штраф можна через Електронний кабінет водія, через портал «Дія» чи в платіжному сервісі, терміналі, відділенні банку із зазначенням реквізитів, які є в постанові. На сплату порушник має 30 днів. А якщо водій виплатить штраф у перші 10 днів після отримання постанови, то може перерахувати наполовину меншу суму.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2021, 16:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації