Вхід | Реєстрація

У Кабміні оцінили собівартість українського газу

У Кабміні оцінили собівартість українського газу

Віце-прем'єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко заявив, що в наступному році собівартість газу українського видобутку скласти близько 3 тис. Грн. за тисячу кубометрів, тобто 3 грн. за 1 куб.м.

Про це Любченко розповів 8 жовтня під час виступу у Верховній Раді. За його словами, уряд очікує, що в 2022 році промисловість купуватиме природний газ за ціною $350 за тисячу кубометрів.

– Собівартість українського газу – трохи більше 3 тисяч гривень, а в балансі споживання український газ займає половину, – цитують міністра «Деньги».

Він підкреслив, що на сьогоднішній день в Європі ринкова ціна газу перевищує 55 тис. Грн. 7 жовтня, ціна на природний газ в Європі різко впала після підняття до рекордних показників. Так, торги почалися зі значення $1260 за тисячу кубометрів. Але потім ціни почали різко знижуватися. Спочатку вартість ф'ючерсів впала до $1073,6, а через кілька хвилин покотилася ще нижче.

Ресурс почав дешевшати після того, як Росія пообіцяла Європі збільшити поставки газу. Але в цілому ціни на газ в Європі залишаються високими. За останні півтора року вартість ресурсу виросла в 30 разів. Більш того, напередодні російська компанія "Газпром" назвала такі ціни "неадекватними" і вважає, що тепер на ринку знижується попит на газ.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2021, 12:45 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації