Вхід | Реєстрація

За два роки екобус зібрав 8 тонн батарейок

За два роки екобус зібрав 8 тонн батарейок

За два роки роботи екобуса у Полтаві до нього здали 8 тонн батарейок, понад 42 тисячі ламп та понад дві тисячі термометрів. Ці небезпечні відходи передали підприємствам, які відправляють їх на утилізацію, повідомив керівник підприємства КАТП-1628 Андрій Бардінов.

Екобус — це автобус, до якого безплатно можна здати небезпечні відходи. Спочатку він працював у Полтаві, а з утворенням громади почав виїжджати і до приєднаних сіл. Графік його роботи складають, зокрема, за зверненнями місцевих жителів. Про це розповіла інженерка з охорони навколишнього середовища Полтавського комунального автотранспортного підприємства 1628 Наталія Суіма.

За майже два роки роботи полтавський екобус зібрав: 8 тонн батарейок, 42 587 відпрацьованих люмінесцентних ламп, 2 364 ртутних термометрів.

Термометри та лампи КАТП-1628 двічі на тиждень передає до компанії «Полекозахист», яка має ліцензію на поводження із небезпечними відходами. А вже це підприємство відправляє зібране для утилізації на завод «Боднарівка», що у Львові. Розбиті термометри та лампи в екобус не приймають, бо їх не утилізують, каже Наталія Суіма.

Зібрані батарейки спочатку зберігають на складі КАТП-1628, а далі двічі на рік передають до київської установи «Екологічні інвестиції». Ця фірма відправляє батарейки для переробки на завод в Румунію.

Небезпечні відходи екобус приймає лише у населення. Організації повинні самостійно укладати договори на утилізацію з підприємствами.

На утилізацію небезпечних відходів з бюджету Полтавської громади витратили: 2020‑го року — 581,9 тисяч гривень, 2021‑го — 230,8 тисяч гривень
Екобус у Полтаві запрацював 1 жовтня 2019‑го року. Вартість цього автомобіля — 990 тисяч гривень. Його полтавське КАТП-1628 придбало за гроші із міського бюджету.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2021, 19:43 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації